Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Cimitirul Municipal se extinde: Primăria anunță investițiile pentru 2023

Cimitirul Municipal se extinde: Primăria anunță investițiile pentru 2023

Cimitirul Municipal Sibiu se extinde în zona Căii Cisnădiei prin amenajarea aleilor de acces pietonal. Totodată, în acest an urmează să fie reabilitată aleea de legătură dintre zona Calea Cisnădiei și Aleea Eroilor.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din această lună vor fi incluse două proiecte prin care Primăria Sibiu anunță noi investiții în Cimitirul Municipal Sibiu.

„Cimitirul Municipal Sibiu și-a schimbat mult aspectul în ultimii ani, prin investiții continue și datorită unui management performant și implicat în administrarea acestuia. De la capele, monumente și zona de morminte și până la alei și spații verzi, Cimitirul Municipal este tot mai ordonat și îngrijit. Inițiez aceste două proiecte de hotărâri ale Consiliului Local pentru aprobarea investițiilor cele mai importante din 2023 pentru acest obiectiv public”, a transmis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, într-un comunicat de presă.

Primul proiect vizează reabilitarea aleii de legătură dintre zona Calea Cisnădiei și Aleea Eroilor. Investiția propusă, estimată la 705.000 de lei, include realizarea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și a lucrărilor propriu-zise de reabilitare: spargerea betoanelor existente, amenajarea drumului și a trotuarelor și mărginirea cu borduri, crearea unei rigole pentru scurgerea apei de ploaie și amenajarea cu balast a zonei dintre drum și morminte. La final, pe această alee se vor planta arbori și arbuști, promite administrația locală.

Al doilea proiect se referă la amenajarea a cinci alei pentru trafic pietonal în zona dinspre Calea Cisnădiei. „Cimitirul Municipal se extinde în această zonă și astfel este necesară asigurarea accesului cetățenilor spre locurile de veci în condiții bune. Structura aleilor va fi adaptată traficului ușor, pietonal, și vor fi prevăzute cu rigole care să evacueze apa de ploaie. Investiția este estimată la 1,22 de milioane de lei”, anunță Primăria.

Dintre proiectele realizate în 2022 sunt amintite reabilitarea Aleii Eroii Revoluției 1989, recondiționarea Monumentului Eroilor, prin curățare și placarea cu marmură, plantarea a 540 de arbori (salcâmi, tuia, hibiscus) pentru crearea de locuri umbroase, instalarea unui sistem de plată a accesului cu cardul la automatul situat în zona porții de pe Calea Cisnădiei, la celelalte două automate existând deja acest sistem, repararea gardului de împrejmuire de pe Calea Dumbrăvii și de pe Calea Cisnădiei, înlocuirea a 12 cișmele cu apă potabilă din Cimitir și dotarea lor cu sistem anti-îngheț, instalarea a peste 100 de indicatoare rutiere care să reglementeze traficul pe aleile carosabile din Cimitir, precum și renovarea clădirii administrative pe interior și exterior, inclusiv recompartimentări.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: cimitir sibiu

Vizualizari: 2487

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Bubi Seven

Acum 1 an

Nu ar strica sa faceti si o pista de biciclete ,poate locatarii vor dori sa se deplaseze si ei cu bicicleta !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus