Joi,
18.04.2024
Ploi Scurte
Acum
4°C

Amenzi în valoare de 11.000 de lei pentru angajații Spitalului Județean: materiale sanitare expirate și medici ATI care nu erau la bolnavi, printre nereguli

Amenzi în valoare de 11.000 de lei pentru angajații Spitalului Județean: materiale sanitare expirate și medici ATI care nu erau la bolnavi, printre nereguli

Potrivit informațiilor obținute de reporterii Turnul Sfatului, trei spitale din Sibiu au fost controlate de inspectorii DSP, în cursul nopții, în intervalul 14 – 16 ianuarie. Este vorba despre Spitalul Clinic Județean Sibiu, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu și Spitalul Militar Sibiu. Potrivit inspectorilor DSP în toate cele trei spitale au fost nereguli, însă, în două dintre ele acestea s-au soluționat în timpul controalelor. În acest context amenzi au fost aplicate doar angajaților dintr-un singur spital. Este vorba despre Spitalul Județean acolo unde s-au aplicat amenzi în valoare totală de 11.000 de lei pentru nereguli găsite în mai multe secții.

În perioada 14 – 16 ianuarie inspectorii DSP Sibiu au mers în control la spitalele din Sibiu în cursul nopții pentru a vedea dacă normele de sănătate publică sunt respectate. Cele mai multe nereguli constatate și singurele amenzi aplicate au fost la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. Astfel, potrivit inspectorilor DSP, la Secția Primiri Urgențe au fost depistate materiale sanitare cu termen de valabilitate depășit, așa că, a fost aplicată asistentei șef o amendă în valoare de 2.000 de lei.

Pe secția ATI Non-Covid inspectorii sanitari au descoperit nerespectarea precauțiunilor standard de către un medic ATI, respectiv neînlocuirea mănușilor înainte de a asigura îngrijiri medicale la pacient. Medicul a fost amendat cu suma de 1.000 lei.

Nereguli privind igiena mâinilor pe Chirurgie I

Din păcate, pe o secție unde respectarea măsurilor de precauție este esențială pentru pacienți s-au constatat abateri care țin de igienă. Astfel, pe Secția Clinică Chirurgie I inspectorii sanitari au aplicat amenzi în valoare de câte 2.000 de lei unui asistent medical și unui infirmier pentru nerespectarea precauțiunilor standard privind igiena corespunzătoare a mâinilor. Aceștia purtau bijuterii și nu schimbau mănușile de la un pacient la altul, ci doar le dezinfectau.

Pe Secția Clinică Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă s-a descoperit permiterea accesului aparținătorilor în afara programului de vizită. Și aici o asistentă medicală a primit o amendă în valoare de 2.000 de lei.

Pe Secția Clinică Ortopedie un alt asistent medical nu a respectat precauțiunile standard privind igiena corespunzătoare a mâinilor și a fost amendat cu 2.000 de lei.

Comisie de disciplină pentru ATI Covid

Pe ATI Covid un medic rezident ATI, de an III, care trebuia să fie la pacienți la ora controlului, lipsea cu desăvârșire, deși se afla în spital. Inspectorii DSP au sesizat aceste aspecte către comisia de disciplină a spitalului care urmează sa fie convocată pentru a analiza activitatea medicului.

Au mai fost sesizate și alte nereguli, dar pentru care s-a impus doar măsura avertismentului. De exemplu, în zona verde a spitalului s-a constatat nerespectarea precauțiunilor standard privind igiena mâinilor, respectiv portul bijuteriilor și au fost depistate și aici câteva materiale sanitare cu termen de valabilitate depășit.

Pe secția ATI Obstretică Ginecologie un asistent care a făcut schimb de tură nu a utilizat un formular tip care trebuie completat în astfel de situații așa că a primit avertisment.

La finalul raportului inspectorii DSP au formulat prescripții și au stabilit termene de remediere.

Controale au fost și la alte două spitale din Sibiu

În aceeași perioadă controale au fost și la Spitalul de Pediatrie și la cel Militar, însă, deficiențele descoperite s-au remediat în timpul controlului.

„În data de 15 ianuarie începând cu orele 00:00, inspectorii sanitari au efectuat control la CPU Spitalul Militar de Urgență Dr. Augustin Alexandru Sibiu,  CPU și ATI din cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu. La ambele unități s-au constatat unele deficiențe de ordin funcțional, remediate în timpul controlului, neimpunându-se luarea de măsuri sancționatorii, ci doar formulări de prescripții cu termene”, transmit inspectorii DSP pentru Turnul Sfatului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Amalia

Acum 1 an

Rezidenta de gardă care după cum crede Dr. Ionică ar trebui să șadă numai lângă cei trei pacienți covid stabili, resuscita în zona verde și știe dr Ionică f bine sau nu-i vine a crede dar sunt dovezi și martori și camere.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Trezescu

Acum 1 an

Cum adică “lipsea cu desăvârșire”? Nu s-au întâlnit pe scări echipa DSP cu rezidenta ATI care se întorcea de la resuscitare și se îndrepta spre compartimentul covid? Hărțuirea rezidenței de gardă de către echipa de control DSP și intimidări cu “Ne vedem în instanță” e permisă? Dreptul la replică, vă rog!
Raspunde

Tigarusca

Acum 1 an

Da faptul ca se plimba TOT personalul medical, in acelasi incaltari prin curte la tigarusca si apoi in spital, nu il vede nimeni? Ca merg asistentele dupa covrigi la magazin in uniforma de spital si apoi inapoi in spital, nu vede nimeni???
Raspunde

Trandafir

Acum 1 an

Medicul de gardă ATI coordonează rezidenții de gardă, nu DSP-ul. Rezidentul era acolo unde a fost nevoie.
Raspunde

Jean

Acum 1 an

Cine trebuie amendat pentru mâncarea personalului de gardă ex macaroane fierte, nesărate, fără brânză și o pulpă mică de pui nesărate ambele? Dar pt lipsa locurilor de parcare, mașini zgâriate de aparținători care sunt lăsați să parcheze și să înnopteze în curtea spitalului? Dar pt lipsa cabinetelor medicilor și asistenților? Containere pt pacienți?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus