Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
34°C

Două mesaje RO-ALERT în Sibiu. Al doilea, cu informația corectă, de cod roșu de viscol la peste 1.800 de m

Două mesaje RO-ALERT în Sibiu. Al doilea, cu informația corectă, de cod roșu de viscol la peste 1.800 de m

Actualizare Autoritățile au revenit cu un al doilea mesaj RO-ALERT, completând anunțul inițial cu informația că avertizarea meteo este valabilă la altitudini de peste 1.800 de metri, informație care lipsea din primul mesaj.

Zona de munte a Județului Sibiu este cea vizată de avertizare. 

„În scopul preîntâmpinării unor situații de urgenţă, ca urmare a emiterii de către ANM a avertizării meteorologice de cod Roșu  de viscolul puternic, rafale ale vântului de peste 120-140 km/h, valabilă la altitudini de peste 1800 m, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Cpt. Dumitru Croitoru " al județului Sibiu a transmis mesaje Ro-Alert și informări comitetelor locale pentru situatii de urgență ale localităților Arpașu de Jos, Cârțișoara, Cârța, Porumbacu de Jos, Avrig, Racovița, Turnu Roșu, Tălmaciu, Boița,  Cisnădie, Sadu, Râu Sadului, Rășinari, Poplaca, Orlat, Gura Râului, Săliște, Tilișca, Poiana Sibiului, Jina, Miercurea Sibiului și Sibiu,” transmit reprezentanții ISU Sibiu

Știre inițială. Autoritățile au transmis marți la prânz un mesaj RO-ALERT în municipiul Sibiu anunțând codul roșu de viscol puternic, fără a preciza zona vizată, la altitudini de peste 1.800 de m.

„Avertizare meteorologică COD ROȘU de VISCOL PUTERNIC. Perioada de manifestare preconizată este 17.01.2023, 22:00 – 18.01.2023, 14.00. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție! Mai multe informații obțineți accesând aplicațiile din mediul on line ale DSU, IGSU, ANM și CNAR. DSU/IGSU/ISU Sibiu”, se arată în mesajul trimis pe telefoanele sibienilor.

Meteorologii au emis marți un cod roșu de viscol puternic, valabil la altitudini de peste 1.800 m în Carpații Meridionali. Avertizarea este valabil de marți, 17 ianuarie, de la ora 22 și până miercuri, 18 ianuarie, ora 14.

Potrivit specialiștilor, va fi viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 120...140 km/h, iar vizibilitatea va fi redusă spre zero.

Recomandări ISU

- Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
- Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.
- Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
- Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

CNAIR

CNAIR face apel către conducătorii auto ca în aceste condiții să circule cu atenție, să adapteze viteza la condițiile meteo existente, să evite frânările și schimbările de direcție bruște, să păstreze distanța corespunzătoare față de ceilalți participanți la trafic și să respecte restricțiile instituite pe rețeaua rutieră, acolo unde este cazul.

Reprezentanții CNAIR precizează că este posibil sa fie luată inclusiv decizia de a se restricționa circulația rutieră pe anumite sectoare de drum în cazul în care nu se pot asigura condiții de circulație în siguranță 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Vlad

Acum 1 an

Update: la ALTITUDINI DE PESTE 1800 metri.
Raspunde

Mandalorian

Acum 1 an

Acest serviciu risca sa treaca in derizoriu din cauza ca se abuzeaza de el. Cine raspunde pentru alarmele false? Nimeni. Of course.
Raspunde

Hesus

Acum 1 an

Unde anume avem peste 1800m in Arpașu de Jos, Cârțișoara, Cârța, Porumbacu de Jos, Avrig, Racovița, Turnu Roșu, Tălmaciu, Boița, Cisnădie, Sadu, Râu Sadului, Rășinari, Poplaca, Orlat, Gura Râului, Săliște, Tilișca, Poiana Sibiului, Jina, Miercurea Sibiului și Sibiu????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus