Duminică,
05.02.2023
Ceata
Acum
-5°C

Strat proaspăt de zăpadă în staţiunea Straja. Patru pârtii sunt deschise

Strat proaspăt de zăpadă în staţiunea Straja. Patru pârtii sunt deschise

Un strat proaspăt de zăpadă de circa 30 de centimetri s-a aşternut pe domeniul schiabil din staţiunea Straja, pentru acest sfârşit de săptămână fiind pregătite pârtiile Mutu, Platoul Soarelui, Constantinescu şi Canal, potrivit estimărilor făcute vineri de salvamontiştii din zonă.

"În Straja a nins în ultimele zile, iar de la altitudini mai mari de 1.350 m s-a aşternut un strat proaspăt de zăpadă de circa 30 cm. Pârtiile au fost pregătite pentru zilele libere care urmează. Se va putea schia pe pârtiile Mutu, Constantinescu, Canal şi Platoul Soarelui, practic pe 80% din domeniul schiabil. Calitatea pârtiilor poate fi notată cu 9, pe o scară de la 1 la 10", a declarat, pentru AGERPRES, şeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

Salvamontiştii atrag atenţia asupra riscului de avalanşă, de la altitudini mai mari de 1.600 m, deoarece, din cauza vântului puternic s-au format cornişe de zăpadă. De asemenea, vizibilitatea este redusă, estimându-se că se va menţine aşa şi în următoarele zile.

"Recomandăm mare grijă la deplasările pe văile abrupte, mai ales în zona de creastă, cu pantă mai mare de 35 de grade. Mare atenţie la cornişe pentru că nu există o coeziune în stratul de zăpadă, ceea ce poate duce la declanşarea unor avalanşe", a precizat şeful Salvamont Lupeni.

Salvamontiştii estimează că, la acest sfârşit de săptămână, în staţiunea Straja vor ajunge circa 3.000 de turişti.

foto Partia Platoul Soarelui Straja/facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus