Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Oscar 2023: Filmul „Everything Everywhere All at Once”, record de nominalizări

Oscar 2023: Filmul „Everything Everywhere All at Once”, record de nominalizări

Academia Americană de Arte și Științe Cinematografice a anunțat nominalizările la Oscar 2023. Filmul „Everything Everywhere All at Once”, regizat de Dan Kwan și Daniel Scheinert, a devenit lider la numărul de nominalizări la ediția Oscar din acest an - 11.

Printre categoriile la care a fost nominalizat filmul lui Kwan și Scheinert se numără „Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor”, „Cea mai bună actriță”, „Cel mai bun scenariu original”, „Cele mai bune costume”.

Dramele „All Quiet on the Western Front” și „The Banshees of Inisheri” au fiecare câte nouă nominalizări, „Elvis” are opt, iar filmul autobiografic al lui Steven Spielberg „The Fabelmans” are șapte. Drama „Tár” și filmul de acțiune „Top Gun: Maverick” au primit câte șase nominalizări, iar SF-ul „Black Panther: Wakanda Forever” - cinci.

Toate aceste filme, cu excepția „Black Panther”, sunt prezente în nominalizarea principală „Cel mai bun film”, acolo unde au mai fost incluse „Avatar: The way of water”, „Women talking” și „Triangle of Sadness”.

Todd Field (Tár), Ruben Östlund (Triangle of Sorrow), Martin McDonagh (The Banshees of Inisheri), Dan Kwan și Daniel Scheinert (Everything Everywhere All at Once) și Steven Spielberg (The Fabelmans) au fost nominalizați la Oscar pentru cel mai bun regizor.

Pentru titlul de cel mai bun actor în rol principal concurează Brendan Fraser (The Whale), Colin Farrell (The Banshees of Inisheri), Austin Butler (Elvis), Paul Mescal (Aftersun), Bill Nighy (Living).

Michelle Yeoh (Everything Everywhere All at Once), Cate Blanchett (Tár), Ana de Armas (Blonde), Michelle Williams (The Fabelmans), Andrea Riseborough (To Leslie) vor concura pentru titlul de cea mai bună actriță în rol principal.

La categoria „Cel mai bun documentar” a fost anunțată pelicula „Navalinîi”, a regisorului Daniel Roher, alături de „All that breathes”, „All the beauty and the bloodshed”, „Fire of Love” și „A house made os splinters”.

Cea de-a 95-a ediție a Premiilor Oscar va avea loc pe 12 martie 2023.

La începutul lunii ianuarie, „The Fabelmans” a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun film dramă, iar Steven Spielberg a fost desemnat cel mai bun regizor. Martin McDonagh a câștigat cel mai bun scenariu pentru „The Banshee of Inisherin”, iar filmul a fost votat pentru cea mai bună comedie. Austin Butler („Elvis”) și Cate Blanchett („Tár”) au fost recunoscuți ca cei mai buni actori într-un film dramă la Globurile de Aur.

Foto principală: Facebook/TheAcademy

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 936

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Ioana B.

Acum 1 an

The Banshees of Inisherin ***
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus