Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Flori și candele la steaua lui George Banu de pe Aleea Celebrităților. Actorul, colaborator al Teatrului Național Radu Stanca, a murit săptămâna trecută

Flori și candele la steaua lui George Banu de pe Aleea Celebrităților. Actorul, colaborator al Teatrului Național Radu Stanca, a murit săptămâna trecută

George Banu, unul dintre cei mai importanți teatrologi români, colaborator al Teatrului Național Radu Stanca, a murit la finalul săptămânii trecute. Pe Aleea Celebrităților din parcul Cetății, la steaua care îi poartă numele, sunt așezate în aceste momente flori albe și candele.

„Domnul George Banu a plecat la Cel Senin! Cale albă și lumină, prieten drag! Nu pot vorbi mai mult!”, transmitea directorul TNRS, Constantin Chiriac, la finalul săptămânii trecute.

George Banu s-a născut pe 22 iunie 1943 la Buzău. A urmat cursurile Academiei de Teatru din București, iar in anul 1973 s-a stabilit în Franța, unde și-a continuat studiile și cariera universitară începute în România.

A fost președinte de onoare al Asociației Internationale a Criticilor de Teatru, după ce a fost ales presedinte de 3 ori și Doctor Honoris Causa al mai multor universități europene. A condus revista Alternatives theatrales și colectia Le Temps du theatre la Editura Actes-Sud.

În perioada 1990-2001, George Banu a fost directorul artistic al Academiei Experimentale a Teatrelor, iar între anii 1994-2001 a fost președintele Asociației Internaționale a Criticilor.

George Banu are o stea pe Aleea Celebrităților de la Sibiu, inaugurată în cadrul ediției din anul 2013 a Festivalului Internațional de Teatru.

Citește și: Constantin Chiriac, prezent la Paris pentru seara aniversară dedicată lui George Banu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus