Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Prima de casare pentru Programul 'Rabla clasic' va creşte cu 15% în 2023

Prima de casare pentru Programul 'Rabla clasic' va creşte cu 15% în 2023

Prima de casare pentru Programul 'Rabla clasic' va creşte cu 15% în 2023, a informat, miercuri, ministrul Mediului, Tanczos Barna, care a precizat că şi bugetul alocat programului destinat achiziţiei de maşini electrice va fi majorat pentru acest an.

La începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului să pregătească pentru reuniunea de săptămâna viitoare o informare referitoare la aceste programe.

"Da, domnule prim-ministru, aşa cum aţi dispus, am început pregătirea programelor 'Rabla clasic', 'Rabla plus' şi 'Rabla local'. În cadrul Programului 'Rabla clasic', care oferă acel bonus pentru casarea maşinilor vechi şi posibilitatea de cumpărare de maşini clasice, cu motorizare clasică noi, avem bugetul pentru a asigura o creştere cu 15% a primei de casare, aşa cum şi dumneavoastră aţi discutat la 'Dacia', cu ocazia vizitei pe care aţi efectuat-o. Avem bugetul pentru a oferi acest sprijin majorat în 2023", a explicat Tanczos Barna, citat de Agepres.

În acelaşi timp, a adăugat el, va fi crescut bugetul pentru achiziţia de maşini electrice.

Ministrul a subliniat că anul trecut s-au constatat evoluţii pozitive pe piaţa auto din România.

"A crescut numărul de maşini noi înmatriculate, a crescut exponenţial numărul de maşini electrice înmatriculate datorită programelor derulate prin Administraţia Fondului pentru Mediu. S-a redus numărul de maşini second-hand pentru prima dată după foarte mulţi ani. Deci, parcul auto din România se întinereşte şi am putea spune că la sfârşitul anului 2023 bifăm inclusiv obligaţia din PNRR. Ne-am asumat că vom scoate peste 250.000 de maşini vechi din circulaţie. Cred că la sfârşitul anului 2023 deja ţinta pentru '26 va fi atinsă ", a explicat ministrul Mediului. 

foto Tanczos Barna/facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus