Vineri,
24.03.2023
Cer Senin
Acum
18°C

Sibienii sunt cumpătați. Jandarmii: În 2022 nu au fost executate intervenții în forță, dar am avut peste 4.000 de misiuni specifice

Sibienii sunt cumpătați. Jandarmii: În 2022 nu au fost executate intervenții în forță, dar am avut peste 4.000 de misiuni specifice

Peste 4000 de misiuni specifice au desfășurat jandarmii sibieni în anul 2022 pentru siguranța comunității, anunță instituția Jandarmeriei.

Marți, 31 ianuarie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu a avut loc evaluarea activității instituției pe anul 2022. Bilanțul a fost prezentat de către inspectorul șef al IJJ Sibiu, colonelul Dan-Marius Gândilă.

În anul 2022, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu, instituție care își desfășoară activitatea în sprijinul cetățenilor, au desfășurat 3.425 de misiuni pe linia menținerii, asigurării și restabilirii ordinii publice. Manifestările din spațiul public au generat creșterea numărului de misiuni pentru protecția participanților, astfel că în perioada de referință am organizat și desfășurat 390 de misiuni de asigurare a ordinii publice. Performanța executării misiunilor de asigurare a ordinii publice s-a reflectat prin faptul că la nivelul zonei de competență nu au fost executate intervenții în forță pentru restabilirea ordinii publice - se arată într-un comunicat de presă al instituției.

„Pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, am participat cu 3.502 patrule de jandarmi și 590 patrule mixte în cooperare cu I.P.J. Sibiu, la menținerea ordinii publice pe raza județului, în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș, pe traseele montane și în zonele de agrement. În baza planurilor de cooperare și a protocoalelor de colaborare, Jandarmeria Sibiu a executat 114 misiuni în cooperare cu alte instituții. Cu ocazia executării misiunilor, au fost legitimate și verificate în bazele de date operative 5811 persoane, fiind aplicate 1280 de sancțiuni contravenționale și au fost întocmite actele de constatare pentru 146 infracțiuni, dintre care 99 constatate independent și 47 constatate în cooperare cu poliția”, mai menționează reprezentanții IJJ Sibiu.

În anul 2022, efective ale inspectoratului au asigurat paza la 19 obiective de pe raza județului, au executat 1041 misiuni de pază a transporturilor de valori, bunuri, produse cu caracter special și corespondență clasificată și au menținut ordinea interioară pe timpul desfășurării ședințelor la 16 săli de judecată.

„Prin efortul întregului personal, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu și-a îndeplinit obiectivele stabilite și misiunile încredințate, a reușit să facă față cu succes tuturor provocărilor și să contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățenilor din județul Sibiu”, a concluzionat șeful IJJ Sibiu, precizând că în anul 2023 direcțiile de acțiune vor fi concentrate pe creșterea performanței activităților operative și de suport, precum și a capacității instituționale de gestionare a situațiilor din domeniul ordinii publice.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 721

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Interventii foarte periculoase, la partii, gratare si misiuni de agrement.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus