Miercuri,
04.12.2024
Innorat
Acum
2°C

Sibiul, în presa italiană: ”Minunile unui oraș vechi, care, în ciuda secolelor de istorie, nu încetează să uimească”

Sibiul, în presa italiană: ”Minunile unui oraș vechi, care, în ciuda secolelor de istorie, nu încetează să uimească”

Suplimentul de arhitectură și design al revistei Elle Italia a publicat la finalul lunii ianuarie un elogios articol dedicat Sibiului.

Orașul e comparat cu Bergamo, ambele împărțite în Orașul de Sus și Orașul de Jos, ”Sibiul se află în mijlocul României și se caracterizează printr-o continuă urcare și coborâre de străzi flancate de clădiri splendide în cele mai diverse stiluri arhitecturale”, scrie Elle Decor.

”Minunile unui oraș vechi, care, în ciuda secolelor de istorie, nu încetează să uimească”, este descris orașul.

”Sibiul a fost mult timp o răscruce de drumuri comerciale, ceea ce l-a transformat într-un centru cultural plin de viață, angajat în apărarea cetățenilor săi cu ziduri puternice. De altfel, multe dintre acoperișurile sale vechi continuă să observe turiștii și locuitorii prin fante care, văzute din exterior, par a fi niște ochi mici, întredeschiși, care vor să vegheze asupra orașului. Străzile Sibiului sunt, așadar, o concentrație de atracții unice în care te poți pierde pas cu pas: haideți să le descoperim împreună pe cele mai importante”, scrie în articol.

Se vorbește despre Piața Mare, Palatul Brukenthal, Biserica Evanghelică, Turnul Sfatului și fortificațiile din zona centrală.

”Unele dintre cele mai frumoase clădiri ale orașului au apărut în Piața Mare de-a lungul anilor, atât de mult încât majoritatea atracțiilor din centrul orașului sunt situate de-a lungul perimetrului său sau în celelalte două piețe principale: Piata Mică și Piata Albert Huet. Prin urmare, este aproape obligatoriu să începem de aici pentru a explora toate celelalte”, scriu jurnaliștii italieni.

Despre Palatul Brukenthal se scrie că proiectul acestuia a fost inspirat din unele desene ale lui Francesco Martinelli, un arhitect italian naturalizat ulterior ca austriac.

Despre Biserica Evanghelică se scrie că cele patru turnulețe din vârful ei, ca și în cazul altor monumente vechi din zonă, ”indicau străinilor existența pedepsei cu moartea în oraș”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Vina Vinovici

Acum 1 an

Da, da italian naturalizat austriac.... Sunt sigur ca era din Valcea, orice sibian responsabil stie ca doar de acolo vin lucrurile bune!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus