Teatrul Național Radu Stanca deschide în acest weekend un nou spațiu de joc. Este vorba despre Centrul Cultural Habitus, care va găzdui premiera spectacolului Soră-sa, de Lot Vekemans, în regia lui Hunor Horvath. Premiera poate fi urmărită în 11 și 12 februarie, de la ora 17.
„Avem un spațiu frumos, digital, care trebuie exploatat, avem traducere simultană în limba română, în limba germană și engleză. Vom putea personaliza în funcție de spectatorii pe care îi avem, pe un ecran să avem traducerea, pe alt ecran să ne putem juca cu imaginea. Aceste daruri le vom putea exploata la tot ceea ce înseamnă ofertele viitoare ale actorilor și ale regizorilor noștri, ale tuturor care vor dori să aibă acest contact apropiat pentru că, așa cum stăm aici, apropierea chiar va fi mai mare”, a spus Constantin Chiriac în cadrul unei conferințe de presă.
Prezentă la eveniment, actrița Cristina Ragos, a menționat despre cât de bine s-a identificat cu personajul spectacolului.
„Îi mulțumesc lui Hunor. Căutam această întâlnire de ani de zile. Mi-am văzut propriile radiografii ale trăirilor, stărilor, lucrurilor nespuse până acum, pentru că nu am avut curajul să le spun, poate, pentru că ar fi rezolvat sau poate n-ar fi rezolvat nimic. Și toate întrebările pe care și le pune Ismena, mi le-am pus și încă mi le pun.
Dacă vom afla răspunsul sau nu, asta veți decide când veți veni la spectacol, și cred că vă va face bine.
Despre spectacol
Este bine cunoscută povestea Antigonei și a destinului său tragic în lupta de a își afirma propriile convingeri. Însă prea puțini știu povestea surorii sale, Ismena – cea care, încercând să evite blestemul ce i-a secerat familia, rămâne singură să deplângă moartea celor dragi. Într-o confesiune dezarmantă, Ismena vine, așadar, să-și spună propria versiune. Ismena, adică Soră-sa, cea care supraviețuiește pentru a vedea cum toată fericirea ei nu este decât o farsă în mâna zeilor. Cu tandrețe și sinceritate, Cristina Ragos ne oferă un one-woman show sensibil despre durere și vindecare, despre pierdere și speranță, dar și despre fragilitatea unei lumi care, în fața setei de putere, își pierde propria umanitate
Biletele sunt disponibile online, pe www.tnrs.ro și la Agenția Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 1681
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Kokos
Acum 1 oră
Unsibian
Acum 1 oră
Florin alexandru
Acum 1 oră
Tata
Acum 1 oră
Nobody