Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Ministrul Grindeanu, aprecieri după ce un om a murit la Boița: într-un accident pe autostradă e cam de evitat să ieşi din maşini

Ministrul Grindeanu, aprecieri după ce un om a murit la Boița: într-un accident pe autostradă e cam de evitat să ieşi din maşini

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat că CNAIR va avea în vedere instalarea de elemente de siguranţă suplimentare pe autostrăzi, după ce a fost întrebat sâmbătă, la Alba Iulia, despre accidentul soldat cu moartea unui om, care a căzut în gol, la Boiţa, printre parapeţi.

Grindeanu a adăugat că pe autostrăzi este de evitat ieşirea din maşină, modalitatea de comportament fiind una cu totul diferită faţă de traficul pe drumurile normale, relatează Agerpres.

 Citește și Asociația Pro Infrastructură cere schimbarea standardelor obligatorii de protecție în proiectarea autostrăzilor, după accidentul din Sibiu

"În primul rând regret, şi regretăm cu toţii, şi transmit condoleanţe, a fost o situaţie neplăcută. Totodată, mai trebuie să învăţăm că pe autostrăzi modalitatea în care trebuie să te comporţi e una cu totul diferită faţă de traficul pe alte tipuri de drumuri. Iar aici fiecare secundă contează. Se rulează cu viteză foarte mare. E cam de evitat să ieşi din maşini (...) aşa cum facem în oraş, de exemplu, sau în alte părţi. Asta nu înseamnă că nu trebuie să gândim în perioada următoare elemente de siguranţă suplimentare pe acel tronson, un tronson care, nu pot să nu spun, a fost inaugurat înainte de termen şi felicit constructorul - termenul conform contractului trebuia să fie mai-iunie anul acesta. Au reuşit cu 6 luni mai repede să-l dea în circulaţie, ceea ce e un lucru bun", a afirmat Grindeanu, întrebat dacă între acei parapeţi nu ar trebui să fie elemente de siguranţă.

Chestionat dacă nu sugerează astfel că victima ar fi fost de vină, Grindeanu a răspuns negativ. "Nu, nu am sugerat acest lucru. Doar spuneam că modul în care se circulă pe autostradă totuşi e unul diferit faţă de drumurile normale şi trebuie să avem în vedere toate aceste elemente. În plus, cred că trebuie să gândească cei de la CNAIR şi acele elemente de siguranţă", a spus ministrul.

El a menţionat că probabil nu ar fi coborât din maşină, pe autostradă. "Probabil că nu aş fi coborât din maşină, pe autostradă. E destul de periculos să faci acest lucru pe autostradă", a răspuns Grindeanu, întrebat ce ar fi făcut în locul şoferului respectiv.

Un accident rutier în care au fost implicate şase autovehicule şi nouă persoane a avut loc în 29 ianuarie pe autostrada A1, pe sensul Sibiu - Boiţa, în urma căruia şoferul unei dube a murit. În încercarea de a se feri de un alt vehicul, acesta a sărit printre parapeţi, între care nu se aflau grilaje de siguranţă, căzând în gol peste 20 de metri.

Citește și Ceasul rău sau proiectul prost: Cum s-a produs primul deces pe tronsonul Sibiu – Boița. Nu era montat un grilaj între cele două sensuri de mers

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Claus

Acum 1 an

Omul nu a iesit din masina sa faca un gratar,ci ca a fost implicat in accident,sau a oprit sa dea o mana de ajutor altuia in nevoie...gata,mortul e de vina.
Raspunde

Un adrian

Acum 1 an

O constatare foarte pertinenta a d-lui Grindeanu.Se vede de la o posta ca este ministrul transporturilor.Dupa ce i-a murit scroafa în coteț a constatat ca nu e vaccinata!
Raspunde

Fade

Acum 1 an

Dacă tăcea, filozof rămânea!
Raspunde

Autostradă

Acum 1 an

Grindeanu!!! Omul a coborât să ajute oameni!!! Da Grindenu nu coboară la nivelul oamenilor de rând. Are șofer! Coboară ăla pentru ȘEFU!!!!
Raspunde

Sdfg

Acum 1 an

mare bou acest Grindeanu. Nu circulat nicaieri in strainatate? nu stie ca acolo regula este ca daca ai avut un accident sau defectiune la masina nu stai in ea ci iesi dincolo de parapeti pentru a fi protejat impotriva unui posibil accident ulterior de la cineva care vine cu viteza si nu a vazut ca este masina oprita/accidentata?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus