Joi,
01.06.2023
Ploi Moderate
Acum
23°C

Tesiuni în Ministerul Educației. Deciziile legate de Admiterea la liceu, Bacalaureat și Admiterea în clasa a V-a vor fi luate politic, în Coaliție

Tesiuni în Ministerul Educației. Deciziile  legate de Admiterea la liceu, Bacalaureat și Admiterea în clasa a V-a vor fi luate politic, în Coaliție

Nicio concluzie clară legată de modificarea Admiterii la liceu, a Bacalaureatului sau a Admiterii la clasa a V-a, la întâlnirea experților desemnați de partidele PNL, PSD și UDMR cu ministra Educației, Ligia Deca. Discuția care a avut loc la Ministerul Educației a fost una tensionată, conform Edupedu.ro, iar la capătul acesteia s-ar fi hotărât ca pe toate aceste chestiuni, plus altele considerate „sensibile”, să fie o decizie a Coaliției de Guvernare. Cu alte cuvinte, liderii politici ai PNL, PSD și UDMR ar urma să decidă dacă și cum vor da elevii Admiterea la clasa a V-a, Admiterea la Liceu și ce structură va avea Bacalaureatul. 

Conform Edupedu.ro, Ligia Deca i-ar fi chemat la discuții pe politicienii și experții din comisiile partidelor, stabilite prin decizia coaliției de Guvernare. Este vorba despre Monica Anisie, Sorin Cîmpeanu, Marilen Pirtea de la PNL, Mihnea Costoiu, Vasile Dîncu, Natalia Intotero, Florian Lixandru și Aura Danielescu de la PSD, Szabo Odon și Kallos Zoltan de la UDMR și Cătălin Zamfir Manea, reprezentantul comunității rome.

Întâlnirea, a avut loc la sediul Ministerului Educației, nu toți au fost prezenți, iar unii dintre cei invitați au fost fizic în instituție, în timp ce alții au participat online.

Vineri, 17 februarie, va fi o nouă întâlnire la Ministerul Educației între aceiași oameni, de data aceasta pe proiectul legii învățământului superior.

De remarcat că nu există niciun fel de comunicare de la Ministerul Educației, de la ministrul Ligia Deca sau de la partidele politice pe întâlnirile care au ca subiect legile educației, iar documentele în stadiu de proiect consolidat în varianta Deca nu sunt în transparență decizională, așa cum ar fi trebuit să fie, conform legii, încă de anul trecut.

Reamintim că pe masa Executivului ar fi trebuit să ajungă, pe 15 februarie, în primă lectură proiectele de lego, susținea secretarul de stat Florian Lixandru. Proiectele ar fi trebuit să fie deja trimise în avizare interministerială și apoi să revină într-o ședință ulterioară pentru aprobare și trimitere în Parlament. Legislativul ar fi trebuit, conform anunțurilor politice, să aprobe pachetul legislativ până la 1 martie. Cel puțin asta prevedea planul enunțat la finalul lunii ianuarie.

Citește întreg materialul pe Edupedu.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus