Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Mercedes-Benz anunță o nouă investiție, de peste 135 milioane de euro, la Sebeș

Mercedes-Benz anunță o nouă investiție, de peste 135 milioane de euro, la Sebeș

Celebrul producător auto german a fost pus joi piatra de temelie a unei noi fabrici ce va produce motoare pentru mașinile electrice.

Proiectul este derulat prin intermediul subsidiarei Daimler Mercedes - Star Assembly SRL Sebeș. Noua clădire va avea o suprafață de aproximativ 33.650 de metri pătrați, unde vor lucra un număr total de 526 de noi angajați. Capacitatea preconizată de producție a noului obiectiv va fi de aproximativ 500.000 de unități pe an.

„În județul Alba, la Sebeș, a fost pusă astăzi piatra de temelie a primei capacități de producție a unităților de antrenare electrică ce vor echipa noua generație de Mercedes EQ, modele complet electrice. Evenimentul de astăzi este mai mult decât o nouă investiție, reprezentând evoluția economiei locale către electrificare și către noile tehnologii, județul Alba făcând acest pas în viitor alături de unul dintre cele mai mari și apreciate branduri la nivel mondial. La eveniment a fost prezent și Nicolae Ciucă, Premierul României, alături de membri ai Guvernului”, informează Consiliul Județean Alba într-un comunicat de presă.

Construcția halei se va realiza într-o perioadă de 15 luni, producția urmând să fie demarată în prima parte a anului 2024. Pentru această investiție, compania germană a obținut un ajutor de stat în valoare de 185,4 milioane de lei. Valoarea totală a investiției, incluzând și dotările, se ridică potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor la 674 milioane de lei.

„Decizia de a continua investițiile la Sebeș, într-o nouă unitate de producție care va realiza elemente pentru vehiculele complet electrice confirmă valoarea resursei umane din județul Alba și importanța sistemului de învățământ dual, pe care județul Alba l-a promovat în ultimii 10 ani”, a declarat Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba la ceremonia de joi, potrivit Mediafax.

La Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte, precum şi transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. Grupul Daimler are, prin cele două filiale din România, Star Transmission Cugir şi Star Assembly Sebeş, peste 3.000 de angajaţi.

Istoria prezenței Mercedes în Alba începe în 1995, când UM Cugir producea primele roți dințate pentru Mercedes. Ulterior, se formează la Cugir o societate mixtă, româno-germană, cărei și Consiliul Județean Alba i-a pus la dispoziție 4 hectare de teren, producția acesteia dezvoltându-se și diversificându-se.

În 2009 se ia decizia înființării fabricii de cutii de viteze de la Sebeș care, până astăzi, a produs 1 milion de cutii de viteză, exportate pe tot mapamondul, aproape fiecare a 2-a mașină al mărcii produsă în ultimii ani fiind echipată cu o cutie de viteze fabricată în județul Alba.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1484

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus