Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
8°C

„Masca îți rupe fața”, „Fii tu însuți” și „Sibiul nu face nicio excepție de la propaganda politică”. Călin Georgescu și-a lansat cartea la Sibiu

„Masca îți rupe fața”, „Fii tu însuți” și „Sibiul nu face nicio excepție de la propaganda politică”. Călin Georgescu și-a lansat cartea la Sibiu

Centrul Cultural Ion Besoiu a găzduit astăzi, 18 februarie, lansarea de carte a lui Călin Georgescu, lider național al AUR, carte intitulată Marea Renaștere - Ieșirea din Matrix. În sală, alături de autor, au fost prezenți Prof. univ. dr. Corvin Lupu și Prof. Univ. Dr. Cristian Troncotă.

Evenimentul, programat să se desfășoare inițial la Cercul Militar Sibiu, a avut loc până la urmă în sala mare a Centrului Cultural Ion Besoiu. Lansarea de carte a stârnit controverse încă de săptămâna trecută, întrucât evenimentul ar fi fost anulat de Ministerul Apărării Naționale, în contextul în care un dosar penal a fost deschis pe numele lui Călin Georgescu, în 8 februarie 2022, pentru promovarea cultului persoanelor vinovate de genocid și crime de război. Procurorii s-au sesizat din oficiu, după ce Georgescu i-a lăudat la Antena 3 pe liderul legionar Corneliu Zelea Codreanu și mareșalul nazist Ion Antonescu, vinovat de Holocaustul din România.

„Nu prin cenzură se poate rezolva problema țării noastre”

Despre cât de greu a fost să organizeze evenimentul, dar și despre motivele care ar fi putut duce la anularea lui a vorbit Prof.univ.dr. Corvin Lupu, gazda evenimentului.

„Fiindcă am reușit să ne întâlnim aici nu pot să nu vă spun că s-au făcut mari eforturi ca să nu ne întâlnim. S-au făcut intervenții la Ministerul Apărării Naționale ca să fim blocați, să nu ni se accepte întâlnirea care inițial trebuia să aibă loc la Centrul Militar. Domnul general care comandă în structura cercurilor militare din România a picat între ciocan și nicovală. A fost o mare presiune care m-a determinat să mă interesez cine încearcă să ne blocheze. N-a fost greu să aflăm că reprezentanții unei comunități internaționale foarte puternice, care fac parte toți din aceeași etnie, s-au dus și au presat acolo.

Domnul Călin Georgescu a făcut afirmația că mareșalul Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu au fost doi eroi ai poporului român. Dacă milioane de oameni te consideră erou când ești în viață și în activitate, adică milioane de oameni te urmează considerându-te erou, cu ce o fi greșit domnul Călin Georgescu?”, a spus acesta în deschiderea evenimentului.

Corvin Lupu a adus în discuție problema cenzurii din țara noastră, dar și a propagandei politice, care, după cum a explicat acesta, nu lipsește nici la Sibiu.

„Nu putem da înainte în felul acesta, nu prin cenzură se poate rezolva problema țării noastre care este într-o situație dramatică, nici nu se vede cât se întâmplă, în ce situație suntem. În momentul în care România importă 80% din alimentele pe care le consumă, în momentul în care nu mai există nicio resursă naturală care să nu fie dată străinilor, în momentul în care datoria externă a României a ajuns de așa natură încât dobânda pe care o plătește anual România către marii bancheri ai lumii depășește tot bugetul educației din România, toate creșele, grădinițele, școlile private, gimnazii, licee, facultăți. Acum, se practică doar propaganda politică deșănțată, din păcate, Sibiul nu face nicio excepție”, a mai spus acesta.

„Oamenii chiar cred că ei sunt liberi, că ei trăiesc în democrație, în realitate ei sunt manipulați de această forță”

Cristian Troncotă, istoric, fost decan al Academiei Naționale de Informații și profesor la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu a încercat să explice ideea de Matrix din cartea lui Georgescu. Potrivit acestuia, oameni cred că sunt liberi, deși sunt manipulați, iar Matrixul este acel concept prin care s-a creat un regim dictatorial.

„Nu poți să faci studii de securitate dacă nu te bazezi pe adevăr, aici intru, normal, într-o contradicție flagrantă cu ceea ce domnul Călin Georgescu numește atât de frumos, metaforic și inspirat, Matrix. Matrixul este acest sistem cleptocratic care are finanțele, are comunicarea și care a instaurat deja un sistem dictatorial, ceea ce înseamnă că ei utilizează, manevrează fenomenul globalizării, în interesul întăririi puterii lor.

Deci ceea ce creează prin puterea lor mediatică, este o falsă existență a oamenilor. Oamenii chiar cred că ei sunt liberi, că ei trăiesc în democrație, în realitate ei sunt manipulați de această forță. Problema unui proiect, unui program pe care îl propune domnul Georgescu este să ieșim din Matrix, să ieșim din această dictatură cleptocratică, care s-a instaurat în toate părțile și nu mai vorbesc în România, unde cutremură tot, chiar de la înalta tribună a șefului statului ni se spune că România este un stat mafiot. De două ori a spus-o Traian Băsescu, a spus-o și distinsul președinte Klaus Iohannis. Așa că noi pe cine credem? Îi credem pe cei cărora le-am dat votul de încredere să ne conducă.”

Discursul lui Georgescu – „să ne întoarcem la rădăcini, la familie, la iubire, la credință, la țăranul român”

Vorbind despre propria carte, Georgescu a făcut referire la o afectare a clasei mijlocii, care, la rândul ei, ar produce multe alte dezastre.

„De secole, omul a fost constrâns să fie altcineva decât cel creat de Dumnezeu. Să avem în vedere că destinul lumii de astăzi este oglinda sufletului nostru. Așa încât din start vă spun ca o concluzie pentru această carte, Marea Renaștere, și pentru tot ceea ce am crezut în viața mea și pentru ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani. Dacă nu ne întoarcem la învățătura strămoșilor, la înțelepciunea lor, dispărem ca oameni.

„Cartea s-a născut și în îngrijorarea mea văzând cum se erodează foarte serios la nivel mondial cultul muncii, se erodează larga răspândire a proprietății private, practic se erodează clasa mijlocie și fără clasă mijlocie nu poți să ai democrație. Peste toate se adaugă evident faptul că ne pierdem umanitatea din noi. De aceea, tot ce se întâmplă la nivel global din partea acțiunii tehnoglobaliste și această erodare de care vă spuneam sunt acțiuni standard pentru pierderea libertății popoarelor și slavagizarea lor”, a spus acesta.

Autorul cărții a continuat vorbind despre o reîntoarcere la rădăcini, la familie, la iubire, la credință, care ar fi singura soluție pentru ieșirea din „proxenetismul politic”.

„Îndemnul este de a face fapte importante pentru țară, de a înțelege jertfa ziditoare a înaintașilor și de a menține moștenirea lor și practic linia neamului. Astăzi, în plin proxenetism politic, vă spun că nu există altă formulă decât întoarcerea la rădăcini, la familie, la iubire, la credință, la țăranul român, la antreprenorul român și tot ce înseamnă buna gospodărire a darului divin pe care îl avem cu toții, și anume țara noastră.

Fiți voi înșivă, acesta este principalul mesaj al acestei cărți, fii tu însuți, să știi cine ești înainte să spună altcineva cine ești. Căutați esența vieții și nu aparențele ei, și atunci vom înțelege toți că o țară întreagă, ca măreție, nu este doar un dar, se câștigă prin luptă și este vremea astăzi a celor curajoși, a învingătorilor, a celor care preiau, ca și strămoșii noștri, drumul greu, foarte greu, al prosperității, al biruinței, drumul către  libertate, esențial este să înțelegem acest lucru pentru că atunci vom înțelege că adevărul stă în strămoși, în strămoși se află adevărul.”

„Masca îți rupe viața”

În discursul său, acesta a amintit și despre pandemie și război asociindu-le cu ideea de sclavie.

„Masca pe față îți rupe viața, voința, te face docil, așa cum le place lor, te face sclav. Fără chip nu existăm ca ființe libere, nu avem cum să existăm ca ființe libere, ei te vor docil, supus, nu rebel, n-au cum să te dorească sănătos pentru că ești împotriva investiției pe care societatea o face în tine și te vor sclav și asta este valabil pentru întreaga omenire. Este momentul de a ne trezi, de a înțelege cine suntem cu adevărat.

O lume întreagă astăzi este subjugată materialului, acesta este de fapt noul cancer pe care îl trăim toți astăzi printr-un marketing foarte fin calculat, un marketing care îi oferă omului ideea foarte halucinantă, ca un drog, că el este singurul care poate opta liber la unica soluție, de fapt, care ți se oferă. De aceea, astăzi lucrurile s-au scumpit și nu înțelegem nimic din acest lucru și omul s-a ieftinit”, a mai precizat acesta.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

26 comentarii

Wtf

Acum 1 an

E halucinant ca individul asta e prof universitar. Asta zice TOT despre invatamantul din Romania. Realizati cate creiere a contaminat de-a lungul anilor ? *** util al Rusiei, care a dat nastere altor mii de **** utili.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Matei

Acum 1 an

De ce nu va dați numele? Când ai ceva de spus asumați-va responsabilitatea! Așa fac cei care sunt competenti!!
Raspunde

Moromete

Acum 1 an

E halucinant ca are curajul sa spuna adevarul pe care multi sclavi nu vor sau nu pot sa il vada, cat despre.tine iti doresc sa traiesti vesnic o viata de sclav!
Raspunde

DG

Acum 1 an

Mirarea este cum de a putut face asta la Sibiu, totuşi...
Raspunde

Toma alimos

Acum 1 an

E halucinant cat de multi ca tine stau in genunchi si pleaca capu! Sa traiesti vesnic o viata de sclav!
Raspunde

Valentina

Acum 1 an

Pentru Wtf ceva de citit....daca poti. https://culturaromana.ro/cristian-troncota-abuzuri-si-crime-ale-evreilor-impotriva-romanilor-un-document-al-ssi-ignorat-a-doua-parte/
Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 an

Să ne răcorim , sa judecăm drept . Plasarea intr-o “ tabără “ dăunează adevarului istoric . Din păcate una este politica , alta este adevărul istoric …
Raspunde

Kokos

Acum 1 an

TS : nu inteleg de ce promovati asemenea personaje. Un admirator al legionarului zelea codreanu si al lui putin nu merita asta. Asta e un putinist convins care mai are si aspiratii de prim-ministru . Bleahhhhh!
Raspunde

Teo

Acum 1 an

Populism ieftin.
Raspunde

D.G

Acum 1 an

Este de neimaginat cum a reuşit să-şi facă lansarea într-un oraş cum este Sibiu, mai ales la Besoiu... Cine vorbeşte de propagandă, auzi! Ăştia ca el, dar mai ales ca "dl profesor", vor să ne ducă la sapă de lemn, eventual să ne scoată din UE şi să ne pună sub aripa pu*inistă! Oribil!
Raspunde

Xxx

Acum 1 an

Pai unde era un loc msi potrivit decit intr unul care poarta numele unui turnator??? Vb reclamei...totul se leaga!

Raspunde

Patrick Matiș

Acum 1 an

Iti urez sa te duci acolo unde se duce si UE. Stim noi unde! ;-)
Raspunde

Zoro

Acum 1 an

Articolul preia informatii gresite. Nu s-a deschis nici un dosar pe numele lui Calin Georgescu. Cazul a fost clasat intrucat declaratiile lui CG au fost socotite fapte neprevazute de legea penala
Raspunde

Calin

Acum 1 an

De ce instanta a fost condamnat maresalul?de o instanta a unui regim comunist.partidul comunist roman este ilegal in Romania.ce valoare are o pronuntare juridica a unei entitati ce in prezent este in afara legii?
Raspunde

Aristide

Acum 1 an

Este înspăimântător câtă lume s-a adunat să-l vadă pe acest impostor polotic. Troncotă, din păcate,s-a mânjit iremediabil! Frecventele apariții la Ghiță TV au sens deplin acum.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 an

Uluitoare platitudini emise de cel care in final anunța înființarea unui ( al treilea !) partid “ suveranist “ . Introdus de de doi pricepuți și calificați vorbitori pe teme istorice ( Prof univ C Lupu și Prof univ C Troncotă ) “ vedeta “ lansării ( de carte !) a șocat audiența ( adepți , critici , curioși ) cu insăilările sale lipsite de orice conținut intr-o limbă romană de șpan metalic . Culmea a atins-o când întrebat fiind cum se Raportează la revoluția informatica a a afirmat : “ noi suntem împotriva Internetului și a calculatoarelor !” - deci , înapoi in grotă ! Bineinteles salvatorul - suveranist contestă realitatea CIVID-19 … Încercarea de a parazita adepții aur printr-un nou partid are șanse minime de reușitaă- dl Georgescu nereușind să aprindă nici măcar pasiunea vechilor “ patrioți “ care populau sala…
Raspunde

Moromete

Acum 1 an

Sa traiesti vesnic o viata de rob
Raspunde

Gigi

Acum 1 an

Invătând un copil gândirea critică, moare o teorie a conspirației. Educați-vă copiii și nu vor ajunge niciodată votanți AUR.
Raspunde

Erich

Acum 1 an

"mareșalul nazist"? era german?
Raspunde

Sibian100%

Acum 1 an

Nazismul nu aparține germanilor.
Raspunde

Auditorul

Acum 1 an

Da,era pe vremea cand in visterie erau 90 vagoane aur,leul avea acoperire tot in aur,petrolul si cerealele erau vandute de Romania pt romani si nu de omv si olanda pt ai lor.Pretul graului(FOB la bursa Chicago )era stabilit dupa recolta romaneasca si de cea din ucraina,etc,etc..
Raspunde

Rthwrth

Acum 1 an

Nu cunosc meritele militare si politice extraordinare ale Maresalului Antonescu care au dacut sa explodeze mitul asta al maresalului salvator dupa 90 . A facut greseli grave militare : Asediul Odessei , a insistat ca armata romana sa cucereasca orasul , ceea ce s-a si intamplat dupa pierderi uriase si cu ajutorul esential al armatei germane. A facut greseli politice si mai mari . Alianta totala cu Germania , in conditiile unei Germanii cel putin indiferenta la problema Transilvaniei, declararea razboiului impotriva SUA fara nici un fel de logica, Transnistria, participarea armatei romane la campania de la Stalingrad, Caucaz. Un personaj cel putin naiv politic cu pretentii istorice si posibilitati limitate. Costin Georgescu , epigon al CONDUCATORULUI in timp ce George Simion imi pare un epigon al lui Corneliu Zelea Codreanu. Astia doi sunt alternativa pregatita de .... in cazul in care corabia SUA/UE incepe sa ia apa.
Raspunde

Sorin

Acum 1 an

Buna ziua! Continutul articolului are doua msi erori. 1. Dl Calin Georgescu nu a fost si nici nu este membru AUR, ca atare publicatia ar trebui sa rectifice acea informație eronata deoarece incalca unul din princiipile jurnalismului de verificare a informatiilor din mai multe sutse.; 2. Dosarul penal a fost clasat deoarece fapta nu exista. O alta informatie falsa. Si aici trebuie venit cu o dezmintire. “ Au facut si fapte bune si mai putin bune”. Aceasta a fist afirmatia dl-ui Calin Georgescu, care a fost interpretata in fel si chip. Multumesc frumos! Ps: Doresc sa fiu informat la momentul rectificarii celor 2 informatii eronate.
Raspunde

Adina

Acum 1 an

Ce s-a intamplat spune mai multe despre Ministerul Apararii decat despre Calin Georgescu. Cand ai straini infiltrati intr-un minister atat de impotant care se zbat sa deturneze libera exprimare si sa schimbe directia in care merge o tara, situatia e de la rea in jos... Noroc ca mai exista si oameni de buna credinta acolo care apara libertatea de a avea o opinie, de a vorbi liber, ceea ce nu putem zice despre dulapior si slugile lui. E ca si cum eu si prieteni de-ai mei, ne-am muta in Israel si ne-am schimba numele de familie in Levi, Cohen, Goldstein etc. si ne-am angaja in ministerul apararii din Israel ca sa decidem noi ce conferinte se pot tine si care nu. Cine are voie sa publice carti si cine nu. Nu va dati seama ca situatia din Romania e grava? Mai treziti-va, mai lasati digi24 si antena stars si mai cititi si voi un Nicolae Iorga, niste istorici si apoi mai povestim. Va recomand cu caldura ziarul Certitudinea (care nu se gaseste in Sibiu la niciun chiosc de ziare, trebuie comandat de pe net).
Raspunde

Diana Bartik

Acum 1 an

Bună ziua, tuturor! Realitatea exterioară este oglinda interiorului nostru! Atragi ceea ce gândești (oameni, situații, evenimente, etc.) Dacă gândurile noastre sunt de o frecvență joasă atunci ele manifestă în exterior aceeași frecvență joasă. Înainte de a judeca pe cineva, puneți-vă întrebarea: sunt eu în măsura de a judeca persoana X? Gândesc la fel ca el/ea? Am aceeași personalitate ca a lui/ei? Sunt identic cu el/ea? Dacă răspunsul este DA, atunci te minți singur și ca atare faci comentarii răutăcioase venite din minte și ego și nu din inima ta. Cred în Călin Georgescu, cred în proiectul lui de țară, Hrană, apă, energie! Este opinia mea venită din interiorul ființei mele și împuternicită prin lucrul cu mine însumi! Mulțumesc!
Raspunde

Alexandrescu

Acum 1 an

Calin Georgescu este un roman evoluat din toate punctele de vedere si va ajuta poporul sa evolueze. Cine il critica mai are mult de evoluat. E greu sa vezi lumea de la etajul 100 daca ai trait la demisol toata viata. Vom invinge coruptia avandu l pe Calin Georgescu ca lider.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus