Luni,
24.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Modernizarea iluminatului public în Sibiu continuă: lista celor 83 de străzi care intră în proiect

Modernizarea iluminatului public în Sibiu continuă: lista celor 83 de străzi care intră în proiect

Primăria Sibiu a făcut publică lista străzilor unde urmează să fie modernizat iluminatul public. Aceasta cuprinde 83 de denumiri, împărțite în două zone.

Un buget de 7 milioane de lei a prevăzut municipalitatea pentru modernizarea iluminatului public pe 83 de străzi din Sibiu. Acestea sunt împărțite în două zone și vor intra în procesul de modernizare după ce un proiect de hotărâre a Consiliului local va fi supus votului în ședința din 23 februarie.

Proiectul prevede aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Modernizarea şi eficientizarea sistemului de iluminat public în municipiul Sibiu, în zonele 5 și 6 din municipiul Sibiu”. Conform documentelor, Zona 5 cuprinde toate străzile aflate în perimetrul delimitat de străzile Vasile Cârlova, Şoseaua Alba Iulia, Piaţa Unirii, Calea Dumbrăvii, Şcoala de Înot, Bulevardul Victoriei, Martin Hochmeister, Luarea Bastiliei, Avrig, Cristian şi Ştrandului, iar Zona 6 - toate străzile aflate în perimetrul delimitat de străzile Avrig, Cristian, Dimitrie Cantemir, Ion Albabei, Nicolae Beldiceanu Săcel, Preot Bacca, Calea Poplăcii, Agârbiciu, lazului şi Theodor Aman (inclusiv străzile Ludoş şi Valea Aurie). În total, e vorba de 83 de denumiri de străzi.

CITEȘTE ȘI: Primăria: Aproape 65% din întregul iluminat public al Sibiului este modernizat, iar aproximativ 45% este deja conectat la telegestiune

Potrivit proiectului tehnic, investiţia respectă prescripţiile presupune efectuarea următoarelor lucrări principale:

-modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public, pentru a îndeplini atât parametrii cantitativi (luminanţa, nivel de iluminare), cât şi parametrii calitativi impuşi (uniformităti generale şi longitudinale, indici de orbire, redarea culorilor etc.);

- creșterea siguranţei traficului atât pentru automobilişti, cât şi pentru pietoni;

- implementarea unui sistem de comandă şi control printr-un sistem inteligent de management prin telegestiune care va monitoriza în timp real comanda şi starea de funcţionare a aparatelor de iluminat;

- informarea în timp real privind apariţia defectiunilor în sistem sau a funcţionării defectuoase a unuia dintre elemente;

- reducerea costurilor de întreţinere şi mentenanţă a sistemului faţă de un sistem de iluminat public clasic;

- scăderea consumului de energie electrică prin folosirea sistemului inteligent de management prin telegestiune.

În total, se va realiza o rețea de cablu subteran de aproape 2 km și cablu de energie electrică torsadat de aproape 21 km, se va monta 1.068 de bucăți de aparate de iluminat tip LED etc.

CITEȘTE ȘI: Primăria Sibiu anunță străzile pe care va moderniza iluminatul anul acesta. Fodor: Propunem o listă cu încă 50 de străzi

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: iluminat sibiu

Vizualizari: 1662

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Gigi

Acum 1 an

Dupa cum se vede si din poza din articol, corpurile de iluminat de pe aleea din parc sunt proiectate sau montate gresit, in loc sa ilumineze asfaltul, iti bat direct in ochi.
Raspunde

Radu

Acum 1 an

Și pe mine mă deranjează, sclipesc foarte tare, cam pe la o distanță de 5 - 6 m vin direct în ochi. M-am uitat peste zi la o lampă și se văd ledurile în clar, nu au nimic din plastic semiopac pentru difuzie. Există și becuri cu led în clar pentru casă, dar acolo se presupune că le acoperi cu un abajur. Mie mi se pare ciudat cum au fost omologate pentru comercializare. Nu mi se pare ciudat în schimb că au fost aprobate la noi în oraș, că românii nu prea știu ce e respectul de sine și demnitatea, multe exemple peste tot.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus