Joi,
30.03.2023
Cer Senin
Acum
-5°C

Autostrada Sibiu - Făgăraş: CNAIR a deblocat şi licitaţia pentru lotul 3 Arpaşu de Jos - Sâmbăta de Sus. Lotul 1, Boița - Avrig rămâne suspendat

Autostrada Sibiu - Făgăraş: CNAIR a deblocat şi licitaţia pentru lotul 3 Arpaşu de Jos - Sâmbăta de Sus. Lotul 1, Boița - Avrig rămâne suspendat

Compania de Drumuri a deblocat şi licitaţia pentru Lotul 3 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraş după o suspendare de aproximativ trei luni, scrie economedia.ro.

Potrivit sursei citate, noul termen pentru depunerea ofertelor la contractul de proiectare şi execuţie pentru lotul 3, Arpaşu de Jos - Sâmbăta de Sus (18 km), este 28 februarie, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Anterior, CNAIR reluase procedura de achiziţie şi pentru Lotul 2 Avrig – Mârşa (lotul cu bardoul), de asemenea suspendat după o contestaţie admisă a constructorului WeBuild (Astaldi).

Pentru lotul 1, Sibiu (Boiţa) – Avig cu o lungime de 14 kilometri, licitaţia rămâne, deocamdată, suspendată, iar pentru Lotul 4 CNAIR ar urma să finalizeze evaluarea celor şase oferte primite de la constructorii Automagistral (Ucraina), BogArt-Coni (România), Ictaş, Makzol şi Mapa (Turcia) respectiv Asocierea Strabag -Geiger.

Citește și De ce s-a blocat autostrada Sibiu – Făgăraș. Un exemplu: CNAIR a scris bardou, hibridul rezultat dintre un armăsar și o măgăriță, în loc de batardou, care înseamnă un dig sau baraj provizoriu

Autostrada Sibiu – Făgăraș are 68 kilometri (cu 5 km drum de legătură Lot 4), cuprinde 4 loturi, iar durata este de 48 de luni din care primele 12 pentru proiectare și 36 de luni pentru șantier.

Tronsonul 1 Sibiu (Boița) – Avrig – Mârșa, lungime 14 kilometri și valoare estimată între 2 și 2,4 miliarde lei.

Tronsonul 2: Avrig – Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1), în lungime de 19,92 km și cu o valoare estimată între 1,7 și 2 miliarde lei.
Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B), în lungime de 17,61 km și cu o valoare estimată de 1,836 miliarde lei și 2,1 miliarde lei.
Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș (cu o lungime de 16,26 km) și Drum de legătură cu DN1 (cu o lungime de 5,65 km), cu o valoare totală estimată 1,1 și 1,37 miliarde lei

Autostrada Sibiu – Făgăraș, o investiție de aproape 7 miliarde de lei, are o durată de realizare de 4 ani. Este prima secțiune a Autostrăzii dintre municipiile Sibiu și Brașov (A3 Râșnov). Pentru secțiunea II Făgăraș – Brașov (48 km) în august 2021 CNAIR a semnat cu SEARCH contractul pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate și Proiect Tehnic (termen doi ani), însă pentru A 13 Brașov-Bacău, CNAIR a ratat și a doua licitație pentru finalizarea studiului de fezabilitate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Asfalt Tango

Acum 1 lună

Firma Automagistral din Ucraina sigur stie ca vine la facut autostrada? Intreb ca poate a inteles ca se dragheaza si se adanceste cursul Oltului ca pe Bastroe si sa nu fie dezamagita ca a inteles gresit!!!! Zic doar!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus