Joi,
01.06.2023
Ploi Scurte
Acum
20°C

Mașina daună totală, proprietarul nedespăgubit de un an și jumătate. Sibian: ”Am ajuns la concluzia că îți faci asigurare degeaba”

Mașina daună totală, proprietarul nedespăgubit de un an și jumătate. Sibian: ”Am ajuns la concluzia că îți faci asigurare degeaba”

Un sibian în vârstă de 38 de ani a ajuns la concluzia că și-a făcut asigurarea RCA degeaba, după ce mașina lui a fost distrusă complet într-un accident, fără să primească despăgubiri.

Evenimentul a avut loc într-o zi de duminică, 29 august 2021, în comuna Hosman. Dumitru C. și-a parcat mașina în fața casei, pe loc special amenajat. Un consătean, cântăreț la nunți și botezuri, venea de la un eveniment și a ațipit la volan, lovind în plin mașina parcată.

Impactul a fost atât de violent încât mașina care circula s-a oprit la aproximativ 70 de metri de locul accidentului. ”Dacă nu lovea mașina mea se opreau într-un stâlp de beton și riscau să moară pe loc. Posibil să le fi salvat viața”, spune Dumitru C..

În câteva minute, șoferul care a provocat accidentul și fratele lui, aflat pe locul din dreapta, au sunat la ușa păgubitului, și-au cerut iertare pentru situație și au recunoscut în totalitate vina.

Mașina sibianului a fost distrusă complet, un Peugeot 407 în valoare estimativă de câteva mii de euro.

”Ne știam din sat și am vrut să fiu om de omenie, dacă tot și-a recunoscut greșeala. Am încheiat împreună ”amiabila” și l-am rugat să se ocupe el de acte pentru despăgubire, având în vedere că el a provocat accidentul. A fost de acord, mai ales că eram încă în pandemie și totul trebuia făcut online”, a povestit pentru Turnul Sfatului sibianul păgubit.

În scurt timp au terminat toate documentele solicitate și le-au trimis către asigurator. Întâmplarea face că amândoi erau asigurați la City Insurance România, societate care între timp a dat faliment iar toate dosarele de daună au fost preluate de fondul de garantare, conform legislației în domeniu.

De atunci, Dumitru C. are un număr de dosar și intră periodic pe site-ul fondului de garantare, unde constată cu dezamăgire că dosarul lui este în continuare în așteptare.

”Nu mai e mult și se fac doi ani de atunci. Eu am avut asigurare pe un an de zile, am respectat toate regulile. Nimeni nu-mi spune nimic, pe site văd că e în așteptare dosarul, la telefon n-am cu cine să vorbesc, nu există informații noi. Am ajuns la concluzia că îți faci asigurare degeaba. Dacă eu conduc acum fără asigurare și mă oprește Poliția, rămân cu mașina în drum. Dacă îmi fac asigurare, nu mă despăgubește nimeni, nu spune nimeni nimic. Vi se pare corect?”, se mai întreabă sibianul.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Negrila Cristina

Acum 3 luni

In aceeasi situatie sunt si eu. Am trimis toate documentele din noiembrie 2021,am primit confirmarea ca au fost primite si inregistrate,cererea este in asteptare. Verificam site-ul in fiecare saptamana,trimitem mail-uri si primim acelasi raspuns de fiecare data Am facut reclamatie si la ANPC,sa asteptam sa se rezolve,volumul de lucru este mare,dar ne pierdem rabdarea sincer. Chiar nu mai avem incredere in asigurari.
Raspunde

Mihai V

Acum 3 luni

Concluzia este că cei ce se bucura la cei mai ieftin produs o fac pe proprie răspundere. De multe ori merge și cei mai ieftin, dar nu de fiecare data. Nu va zgârciți la 10 lei in plus pe luna oricât de tentant poate gândi că economisești bani de o sticla de cola mare (10 țigări) in fiecare lună. Asigură-te la o firmă care exista și acum 10 ani și despre care nu auzi că plătește greu daunele.
Raspunde

ID

Acum 3 luni

Nu este vorba despre unde iti faci tu asigurarea, ci despre societatea la care si-a incheiat RCA cel care te-a lovit !
Raspunde

Un sibian

Acum 3 luni

RCA-ul pagubitului nu are nici o legatura cu dauna provocata de un sofer beat care venea de la nunta...iar cel pacubit TREBUIE sa-si faca in continuare RCA pentru ca asa spune legea!!!
Raspunde

Emil

Acum 3 luni

Nu au bani nici pentru o masina, daramite la un cutremur peste 6 la sutele de mii de locuine cu proiecte, avize, structuri falsificate si prabusite intra in faliment instantaneu acuzand primarii si inspectorii din ISC corupti de rechinii imobiliari.
Raspunde

UnPSDist mandru

Acum 3 luni

Asta se numeste teapa data data de asigurator, au luat banii si nu despagubesc. Daca bugetarii platiti sa si faca treaba i ar fi verificat nu erau acum probleme de acest fel.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus