Marţi,
23.07.2024
Partial Noros
Acum
30°C

Strada Doamna Stanca din Șelimbăr se va extinde la 4 benzi. USR: ”Implicarea comunității poate face diferența”. Primarul: ”Susținem toate proiectele bune, indiferent de inițiator”

Strada Doamna Stanca din Șelimbăr se va extinde la 4 benzi. USR: ”Implicarea comunității poate face diferența”. Primarul: ”Susținem toate proiectele bune, indiferent de inițiator”

Consilierii locali din Șelimbăr au votat în unanimitate în cadrul ședinței de astăzi extinderea la 4 benzi a străzii Doamna Stanca, în urma unei inițiative a consilierilor USR.

”Proiectul de lărgire a străzii Doamna Stanca a fost adus în fața consilierilor locali din Șelimbăr pentru a treia oară. Fiind respins în trecut și considerat neimportant, de această dată implicarea comunității a făcut diferența. 

Am strâns peste 300 de semnături de la locuitorii din zonă și probabil acest lucru a dat de gândit autorităților locale” a declarat inițiatorul proiectului, consilierul USR Daniel Vidrighin.

USR Șelimbăr precizează că strada va avea 4 benzi, cu pistă de biciclete și trotuare, însă următorul pas depinde foarte mult de Primăria Șelimbăr, ”iar etapele importante care trebuie realizate imediat sunt un Plan Urbanistic Zonal și începutul exproprierii pentru anumite părți din teren, apoi aprobarea investiției în sine”.

”Dacă lucrurile se întâmplă într-un ritm susținut și există cu adevărat interes pentru realizarea proiectului, ar trebui ca anul viitor să înceapă lucrările propriu zise de lărgire.

Proiectul de lărgire a străzii Doamna Stanca este un exemplu concret de cum implicarea comunității poate face diferența într-un proces decizional important pentru dezvoltarea orașului. Acesta va fi un proiect benefic pentru întreaga comunitate din Șelimbăr dar și din județul Sibiu”, anunță USR într-un comunica de presă.

Primarul Marius Grecu susține că ideea extinderii străzii exista și în viitorul PUG, aflat în dezbatere publică, și subliniază că liberalii vor susține orice proiect care este util pentru comunitate.

”Vom face un PUZ pentru întreaga stradă, până la limita cu Cisnădie, pentru că vrem să găsim cele mai bune soluții pentru această zonă, pentru viitor. Proiectul era prins în PUG, aflat în dezbatere publică, vom încerca să urgentăm. Eu locuiesc pe această stradă, cunosc probleme, exproprierile se vor face în condițiile legii și se va identifica varianta oprimă pentru viitor. Toate proiectele bune le vom susține, indiferent de inițiator.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Oraseanul fara oras

Acum 1 an

one more lane bro! just one more lane. google it
Raspunde

Unu

Acum 1 an

Era de mult timpul. De fapt ar fi trebuit ca PUZ-ul aferent blocurilor să includă și strada la 4 benzi, piste de biciclete și trotuare largi.
Raspunde

Sibianul turmentat

Acum 1 an

Bravo Dani!
Raspunde

Dfgh

Acum 1 an

cred ca isi rod unghile PNL-istii ca nu au fost ei primii care sa depuna acest proiect sa poata iesi in fata... Bravo USR pentru initiativa civica si reprezentarea cetatenilor in CL Selimbar
Raspunde

Adrian

Acum 1 an

hai sa vedem lucruri concrete.... de povesti de adormit adultii suntem sătui noapte buna
Raspunde

Mihalcea Aurica

Acum 1 an

Mulțumim pentru promptitudine, dar mai există câteva liste cu alte zeci de semnături ale cetățenilor din Selimbar Str.D-na Stanca, care sunt foarte nemulțumiți de disconfortul creat de praful, noroiul, zăpadă când este și de circulația autovehiculelor care circulă cu viteză foarte mare, și care lasă nori mari de praf în urma lor. Situația este sub limita suportabilitatii. Sesizarea cu lista altor semnături în afara celor depuse, nu este încă depusă, să sperăm că numai este nevoi. În speranța că vom întra și noi în rândul normalității cât mai URGENT, va mulțumim!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un cititor

Acum 1 an

Consilierule userist, expresia din limba engleză "to make the difference", nu se traduce cu "face diferența". În limba română e necesar să specifici "face diferența între... și...". Dar nu contează, puțini sunt cei atenți la detalii și nu vor observa nuanța.
Raspunde

Uuuuu

Acum 1 an

Faceti 4 benzi , ca una va deveni parcare , cum este in prezent peste drum de Lidl pana in Dedeman!
Raspunde

Bogdan

Acum 1 an

Va fi greu de pus in aplicare acest plan. Dupa sensul giratoriu, se construieste deja SuperMama. Cum vor fi 4 benzi acolo? Trebuiau sa se gandeasca la asta, inainte sa dea autorizatia de constructie. Vor urma ani de procese...
Raspunde

Un jurist

Acum 1 an

Nu va fi greu d.p.d.v. legal. Proprietarul terenului și/sau construcția vor fi EXPROPRIATE. Evident la alte costuri. DACĂ proiectul zonei (PUZ-ul) includea de la început un drum cu 4 benzi, atunci costurile ar fi fosst suportate de DEZVOLTATOR. E o chestiune în principal de voință POLITICĂ și evident de ceva cunoștințe și implicare din partea administrației (funcționarilor), a căror lipsă de profesionalism e arhicunoscută , fără să generalizez. Ar fi multe de spus ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus