Proiectantul drumului de legătură între Calea Dumbrăvii și Intrarea Arieșului a depus la Agenția pentru Protecția Mediului, conform procedurilor legale în domeniu, memoriul de prezentare al noii străzi care urmează să ia naștere în Sibiu.
Documentul prezintă o serie de caracteristici importante, pentru prima oară făcute publice, precum lățimea pistelor de biciclete.
Noua stradă va deschide practic o nouă rută suplimentară între Calea Cisnădiei și Calea Dumbrăvii prin strada Arieșului, traversând fosta baza Tursib. Scopul arterei este de a decongestiona zona, dar și de a crea o cale de acces pentru investițiile propuse aici, în special noul campus universitar pe care Primăria Sibiu, Universitatea ”Lucian Blaga” și Academia Forțelor Terestre, printre altele, vor să-l ridice aici cu fonduri prin PNRR.
”Drumul de legătura propus se va realiza pe un teren public înscris în CF nr. 130629, având suprafață de 4318 mp. Odată cu lucrările propuse privind realizarea spațiului carosabil, se vor realiza trotuare pietonale, pistă de biciclete și rețele edilitare specifice (rețele de apă și canalizare, rețea de iluminat public și rețea de cablaj metropolitan)”, se precizează în documentul citat.
Noua stradă va avea aproximativ 330 de metri lungime și 13 metri lățime. Un detaliu interesant este că în documentul proiectantului se precizează clar că strada va avea două benzi, ce însumează 7 metri lățime. Inițial, primarul Astrid Fodor anunța trei benzi, dintre care una specială pentru transportul în comun. ”Noi facem și o ieșire peste fostul teren al Tursib, prelungirea străzii Arieșului. O stradă cu trei benzi, dintre care una dedicată autobuzelor”, spunea în toamna anului 2019 primarul Astrid Fodor.
Traseul viitoarei străzi
Memoriul de prezentare depus la APM mai prevede că noua strada va avea o viteză de proiectare de 25 km/h, trotuare de câte 1,7 metri fiecare și piste de biciclete de 2,5 metri, respectiv câte 1,25 metri pe sens.
”Separarea sensurilor de mers se va face cu marcaj longitudinal cu linii întrerupte de culoarea albă. Marcajele longitudinale se vor realiza cu vopsea ecologică, albă, diluabila cu apă, tip masă plastică, care asigură vizibilitate în condiții de ceață, ploaie atât pe timp de zi cât și de noapte”, se mai precizează în proiect.
Nu în ultimul rând, valoarea investiției a fost evaluată la 3,4 milioane de lei, respectiv aproximativ 700.000 de euro, lucrările fiind estimate a dura 5 luni.
Context
În data de 17 februarie 2023, Consiliul Local Sibiu a aprobat proiectul de construire a noului Campus universitar din municipiul Sibiu. Acesta urmează să fie ridicat pe parte din terenul fostei baze Tursib, iar strada cea nouă va trece practic prin fața campusului. Campusul va fi construit de un consorțiu format din 16 parteneri, printre care Primăria Sibiu și Universitatea Lucian Blaga.
ULBS a lansat licitația pentru studiul de fezabilitate al noului campus universitar din Sibiu
Pentru construcția Campusului, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, în calitate de lider de parteneriat, va depune un proiect pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile în valoare estimată de 130 de milioane de lei, prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență.
Concret, conform Ghidului de finanțare, Campusul va fi alcătuit din clădiri eficiente din punct de vedere energetic în care vor fi amenajate spații pentru învățământ, cazare și masă, baze sportive, săli de lectură și o bibliotecă, precum și spații de recreere.
Sursa foto principală: Pixabay
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Vizualizari: 2814
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Till Eulenspiegel
Acum 2 ore
Omu`
Acum 2 ore
Javert
Acum 3 ore
Drumul catre sec.xix
Acum 3 ore
Hermann Stadt