Nu știu câți vă mai aduceți aminte că a fost o vreme când prin Sibiu bătea vântul fast-food-urilor, când nu se prea înghesuia nimeni să deschidă vreo franciză faimoasă la Sibiu. Prea puține produse pe bază de brânză, deh, nu prea eram în target-ul nimănui. Până s-a deschis primul Mc.
Acum 20 de ani acolo era raiul autostopiștilor. Nu exista centură ocolitoare, prin Sibiu treceau mii de TIR-uri în fiecare zi iar benzinăria de pe Alba Iulia era printre puținele locuri unde mașinile de mare tonaj puteau trage pe dreapta pentru a culege mușteriii care mergeau departe pe bani puțini. Era un fel de autogară. Acolo s-a deschis McDonald`s, primul din oraș. Din autogară a devenit loc de pelerinaj pentru toți, localnici, călători în tranzit, bogați, săraci, îi găseai pe toți la Mc. Iar nopțile erau adesea și mai încărcate, mulți chercheliți și-au ostenit foamea de-a lungul anilor prin micuțul gemuleț de unde ieșeau pungi de hârtie pline de bunătățuri.
McDonald`s au deschis apoi în cealaltă parte a orașului și cele două restaurante au funcționat ani buni ca niște străjeri ai obezității, de o parte și de alta a Sibiului. Asta până când bunăstarea i-a adus lui Ronald McDonald potența financiară de a închiria un spațiu în buricul târgului, exact sub nasul lui Buratino, parcă special să îi facă în ciudă. Bătălia clovnilor pe centru tocmai ce s-a încins și a luat cu ea și restaurantul de pe Alba Iulia. 3 Mc-uri sunt prea multe chiar și pentru Sibiu.
La câțiva pași de Mc-ul de pe centru era, tot pe vremuri, un Subway. Brandul american de sandwich-uri a început furtunos în Sibiu, după care încet-încet a început să piardă atenția publicului. Din ce așteptai 15-20 de minute să ajungi la rând să dai comanda, prin Subway-ul de pe Bălcescu a început la un moment dat să bată vântul și nu a mai durat mult până au pus lacătul pe spațiu. Singurul Subway din zonă a rămas cel de la Veștem.
Dar după câțiva ani de pauză, Subway s-a întors și nu oriunde, ci în Mecca fast-food-urilor, în benzinăria de pe Alba Iulia, locul originar al celor care sfidează în față caloriile. De dorul sandwich-urilor le-am făcut o vizită imediat după deschidere. Locul arată foarte bine, foarte fresh, totul e nou-nouț acolo. Oferta de sandwich-uri, infinită, cum o știți. Combinații de ingrediente de bază cu opționale, prea multe sosuri dintre care să alegi, poți mânca în fiecare zi același sandwich și să aibă alt gust doar sucind între ele opționalele.
Am luat trei sandwich-uri mari, pe care le-am împărțit cu toți colegii din redacție. Unul cu pui teriyaki, unul cu vită cu brânză și unul cu ou poșat și șuncă, să fie cât mai diversificată oferta. Pentru că nu aș fi încheiat niciodată dacă mă apucam să îl personalizez pe fiecare le-am comandat cu ingredientele standard așa că toate au venit cu cremă de brânză, roșii, castraveți cruzi, salată și ceapă, dar poți jongla cu ardei, cu cașcaval, cu măsline, cu tot felul de alte ingrediente. Am ales însă diferit chiflele, tocmai ca să vedem care place mai mult tuturor.
La mâncat s-au înghesuit, dar la păreri mai puțin așa că am primit o singură opinie pe tema sandwichurilor, de la cea mai gurmandă colegă din redacție, care a gustat din sandwich-ul cu pui teriyaki:
„Indiferent cât a costat, merită. A fost foarte gustos. Chifla a fost proaspătă într-un mod ciudat. Adică nu-mi amintesc să mai fi mâncat până acum o chiflă atât de pufoasă. Am avut senzația că se topește în gură. Sosul a avut niște ingrediente care s-au potrivit foarte bine cu carnea de pui. La final îți rămâne pe papile un gust proaspăt, parcă ai fi mâncat o salată și nu un sandviș cu pui”.
Personal, le-am gustat pe toate trei. Împărtășesc în totalitate opinia colegei, sandwich-ul cu pui e exact cum l-a descris. Iar cel cu ou poșat și șuncă, încercat proaspăt, e ca un mic dejun ambulant, are de toate, tot ce ți-ai dori să mânânci ca prima masă a zilei. Am încercat o bucată sănătoasă din cel cu vită a doua zi, pentru că nu am reușit să le dovedim din prima. Pentru că nu era proaspăt nu aș vrea să îl descriu, dar ce pot să vă spun e că nu e cea mai bună idee din lume să le mâncați a doua zi. Mari și cu de toate, cele trei sandwich-uri au costat aproape 100 de lei, dar au hrănit acceptabil spre bine patru persoane, presimt că o să mai repetăm experimentul.
Senvișmeikăr
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: ou poșat cu șuncă , vită cu brânză , pui teriyaki , sandwich-uri , restaurant sibiu , cronica de restaurant
Vizualizari: 7319
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
MB
Acum 1 oră
Claudiu
Acum 1 oră
Liberal autentic
Acum 1 oră
Neli Oproiu
Acum 1 oră
Bobo