Vineri,
01.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Tablouri furate din Austria și estimate la peste 320.000 de euro, găsite în România

Tablouri furate din Austria și estimate la peste 320.000 de euro, găsite în România

Mai multe tablouri furate, estimate la peste 320.000 de euro, au fost recuperate de autorităţile austriece cu sprijinul poliţiştilor români.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Timiş, bunurile respective au fost indisponibilizate în toamna anului trecut, în urma unor percheziţii efectuate în România.

"La data de 10 noiembrie 2022, poliţişti ai serviciilor de investigaţii criminale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Caraş-Severin şi Timiş, sub coordonarea procurorilor din cadrul parchetelor de pe lângă judecătoriile Oraviţa şi Timişoara, au pus în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară, la solicitarea autorităţilor judiciare austriece, într-un ordin european de anchetă. În urma percheziţiilor, derulate în colaborare cu reprezentanţi ai Poliţiei din Austria şi ai Ambasadei Republicii Austria în România, au fost indisponibilizate 9 tablouri, ce au fost estimate la peste 320.000 de euro", se arată în comunicatul remis Agerpres.

IPJ Timiş precizează că operele de artă ar fi fost sustrase de un cetăţean român, în urmă cu mai mulţi ani, din locuinţa unui artist austriac, fiind aduse ulterior la imobile deţinute de suspect în judeţele Caraş-Severin şi Timiş.

"Cele 9 tablouri au fost predate poliţiştilor austrieci şi transportate pe teritoriul statului de provenienţă. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La percheziţii au participat poliţişti ai serviciilor criminalistice din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Caraş-Severin şi Timiş, dar şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin", se mai menţionează în comunicat.

foto Poliția Română

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Emil

Acum 11 luni

Cam neatenti austriecii.

Raspunde

Ger

Acum 11 luni

operele de artă ar fi fost sustrase de un cetăţean român
Raspunde

Un sibian vero

Acum 11 luni

o fi fost romansul nostru un connoisseur si iubitor de arta ...si lebede austrice!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus