Vineri,
22.09.2023
Cer Senin
Acum
15°C

După demisia din USR, Ștefănuță a plecat și de la Renew. A trecut la Verzi, unde e singurul europarlamentar român

După demisia din USR, Ștefănuță a plecat și de la Renew. A trecut la Verzi, unde e singurul europarlamentar român

Europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță a anunțat, miercuri, faptul că a plecat din grupul Renew Europe, devenind primul român afiliat Grupului Verzilor/Alianței Libere Europene.

Ștefănuță s-a alăturat celor 71 de europarlamentari din Grupul Verzilor pentru că împărtășește aceeași viziune cu aceștia, se arată într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului. ”Tinerii noștri au dreptate să fie îngrijorați de cum ar putea arăta viața lor în următorii zece sau douăzeci de ani. Vreau să aduc putere și coerență mișcării verzi din România și să demonstrez tuturor că este vorba despre întregul nostru stil de viață, despre economia noastră, sănătatea noastră, justiția noastră civilă, despre egalitate în fața legii” transmite Ștefănuță, potrivit comunicatului citat.

Afilierea la Grupul Verzilor nu reprezintă vreo avanpremieră în ceea ce privește activitatea politică din țară. ”Nu mă voi alătura unui nou partid politic. Eu cred că este important să creștem în România o alternativă credibilă pentru cei ce cred în viitorul nostru european; pentru cei ce vor orașe mai sănătoase pentru oameni și cu o economie care înțelege care e viitorul și cum putem profita de el. Și pentru tineri, care acum nu mai sunt auziți în politică. La asta voi lucra, pentru Sibiu și România, la a crea punți, la a aduce oameni împreună”, adaugă Ștefănuță, pentru cititorii Turnul Sfatului.

Terry Reintke, co-președinta grupului, spune că în trecut ”a lucrat cu plăcere în dosare progresiste” alături de Nicu Ștefănuță. ”Așteptăm cu nerăbdare să stăm umăr la umăr în lupta pentru un viitor mai verde. De la exploatarea forestieră ilegală, la corupție sau drepturile individuale în România și aderarea la Schengen, este nevoie de multă muncă pentru a îmbunătăți viața oamenilor”, spune Terry Reintke, potrivit comunicatului amintit.

Afilierea la Grupul Verzilor (al patrulea grup din Parlamentul European ca pondere, din cele șapte existente) este justificată de Ștefănuță și prin prisma acțiunilor recente. În comunicatul citat sunt amintite acțiunile de creștere a bugetelor pentru mediu și împotriva tăierilor ilegale din pădurile României sau cele de negociere a Regulamentului UE care va interzice, la nivel global, importul de produse de pe terenuri defrișate.

Ștefănuță a demisionat la începutul acestui an și din USR, formațiunea prin intermediul căreia a fost ales europarlamentar.

Citește și Nicu Ștefănuță, după demisia din USR: „Eu, cel puțin, am pornit din stradă”. Și discuții despre o eventuală candidatură la Primărie

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Sibianul turmentat

Acum 6 luni

Singurul partid semnificativ cu politica verde (cu demersuri verzi in Parlament) e chiar USR... Nu prea are logica mutarea aceasta...
Raspunde

Kukuruku

Acum 6 luni

Pai usr e in renew, deci...o fi singurul din Romania, dar nu destul. Nu ca nu m-as fi saturat de toate ideologiile astea stangace.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Denisa only good vibes

Acum 6 luni

Nicusor va conduce aceasta tara, impreuna cu Dacian si Vladut Voiculescu! Este singura noastra sansa de a nu parasi aceasta tara medievala! Oamenii nostri minunati! LGBT 4ever!
Raspunde

V

Acum 6 luni

Game over.
Raspunde

Mihai

Acum 6 luni

Tare antipatic individul!
Raspunde

Claudiu

Acum 6 luni

Dacă onorabilul a avut nevoie sa devina europarlamentar mai întâi pentru a realiza că se află in plină criză identitară din punct de vedere politic și doctrinar, zic, viitorul politicii europene al României este maro la modul absolut . Trimițând in parlamentul european diverși confuzi de tipul Ștefanuțã nu doar că ne facem de râs dar, cu siguranță, ii vom cuceri pe toți ceilalți prin manevrele derutante ale reprezentanților români. Prin inconsecvențã derută și traseism politic cu nuanțe maro, vom câștiga respectul tuturor alegătorilor români și reprezentanților Europei. Și vom pune punct odată pentru totdeauna stilului învechit de a rămâne constant in orientarea politică și loial unei singure doctrine. Vremea schimbării și tăvălugul înnoirii de neoprit pornesc din Sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus