Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Euforie după victoria cu Craiova. Măldărășanu: „cu acele 9 puncte am fi fost în play-off”

Euforie după victoria cu Craiova. Măldărășanu: „cu acele 9 puncte am fi fost în play-off”

FC Hermannstadt a câștigat aseară ultima partidă din sezonul regulat al Superligii la fotbal, în fața echipei FCU Craiova. Meciul de pe Municipal s-a încheiat cu 1-0, după un autogol al craiovenilor. În absența depunctării, cu cele 9 puncte FC Hermannstadt ar fi ocupat locul 6 și ar fi jucat în play-off. Dar vor juca în play-out.

FC Hermannstadt a încheiat entuziasmant sezonul, cu două victorii în fața a două echipe din vârful clasamentului. Sibienii au încheiat cu același scor, 1-0, partidele cu Rapid în deplasare și cu FCU Craiova pe teren propriu. De altfel, de-a lungul întregului sezon elevii lui Măldărășanu au jucat mult mai bine în fața echipelor de play-off decât au făcut-o cu echipele din subsolul clasamentului.

„Noi am făcut meciuri foarte bune cu echipele din play-off, am scos puncte multe. Până la urmă, trebuie să vedem unde suntem, să uităm ce a fost, să fim concentrați și să scăpăm din zona de retrogradare pentru că eu zic că merităm. Nu merităm să fim acolo jos.

Unitatea, grupul sunt atu-ul nostru pentru meciurile ce urmează. Cred că în ultimele meciuri s-a văzut. Suntem în revenire și sper să o ținem tot așa”, a spus Ionuț Stoica, la finalul partidei de ieri.

Citește și: O simulare ”de play-off” arată că sibienii joacă mai bine cu echipele mari

Gabi Iancu: „lumea a început să uite de mine și nu e bine”

Meciul de ieri a fost primul în care Gabi Iancu a fost folosit încă din primul minut. Jucătorul format la Farul a ajuns la Sibiu în pauza competițională, după ce s-a despărțit de FCU Craiova și a făcut aseară un meci foarte bun împotriva fostei sale echipe. „Vă dați seama că nu mi-a picat foarte bine cum ne-am despărțit de Craiova dar nu am vrut să demonstrez nimic. Pur și simplu am vrut să îmi demonstrez mie, să revin, pentru că lumea a început să uite de mine și nu e bine”, a spus Gabi Iancu la finalul partidei.

Gabi Iancu FC Hermannstadt

Iancu a semnat prima mare ocazie a partidei însă șutul lui a lovit bara. Marius Măldărășanu l-a retras pe bancă în minutul 74, fiind înlocuit de Vesel Limaj.

Plâng după punctele pierdute

Campionatul național de fotbal se încheie într-un mod complet neobișnuit. Comisia de recurs a Federației Române de Fotbal a anulat decizia comisiei de disciplină, în meciul dintre Sepsi și FCU Craiova. În urma scandărilor xenofobe ale suporterilor olteni, partida de la Sfântu Gheorghe a fost oprită iar Craiova a pierdut la masa verde cu 3-0. Comisia de recurs a decis, însă, rejucarea meciului iar partida se va disputa din nou în 16 martie. În cazul în care cele două echipe ar încheia meciul la egalitate, cu cele 9 puncte FCH ar fi ocupat locul 6, ultimul loc de play-off. „Dacă în ultimul meci FCU Craiova ar face egal cu Sepsi, echipa noastră ar fi în play-off pe merit sportiv și contează asta pentru noi, pentru că ne-am revenit moral, am jucat foarte bine și nu cred că este niciun dubiu că nu trebuia să câștigăm aceste trei puncte astăzi”, mai spune Gabi Iancu.

FC Hermannstadt

„După astea două victorii e exact cum ai pune sare pe rană (n.r.: referitor la depunctare). Depinde și de această rejucare. Dacă se va termina egal, cu acele 9 puncte am fi fost în play-off. Mă doare capul când mă uit la clasament și ne gândim acolo. Obiectivul nostru este să rămânem în superligă, o putem face și cred că merităm”, spune și Marius Măldărășanu despre regretul de a pierde în birouri punctele câștigate pe teren.

Victorie dificilă

FC Hermannstadt nu a început partida de ieri sub cele mai bune premise. Popescu și Paraschiv au jucat amândoi accidentați, cu probleme la glezne, iar Ionuț Stoica a revenit după o perioadă foarte lungă în care a fost accidentat. „Pentru mine a fost o perioadă foarte grea, a fost cea mai lungă perioadă a mea în care am fost accidentat. Mă bucur că am reușit să legăm două victorii, este foarte important pentru noi, să ne dea moral și încredere pentru meciurile următoare”, a declarat Ionuț Stoica la finalul partidei.

Marius Maldarasanu

Cu toate astea, sibienii au jucat cu multă determinare, s-au apărat bine și au pus reale probleme adversarilor pe faza de atac. „Îmi felicit băieții, pentru că efortul a fost fantastic, a trebuit să ne apărăm bine, în fața unei echipe foarte dinamice și totodată să și forțăm pe atac, să punem probleme, cum s-a și întâmplat. Am marcat și cred că este o victorie meritată. Toate meciurile de până acum au fost importante. Ce s-a întâmplat cu aceste două victorii arată că am fost căzuți mental la început de an și nu am reușit să adunăm puncte. O dată cu prima victorie, ne trebuia un declic, chiar dacă diferența este mică între toate echipele din play-out am avea un moral bun la început”, mai spune antrenorul sibienilor.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

Ion

Acum 1 an

Conducerea greseste - FRF - greseste, echipa si suporterii sunt penalizati. De ce a gresit conducerea? pentru ca sunt singurii responsabili de angajamentele pe care le semneaza De ce a grestit FRF? pentru ca a in loc sa penalizeze vinovatii, i-au penalizat pe cei care deja au suferit din cauza actiunilor conducerii. Depunctarea a penalizat meritul sportiv nu pe cel executiv, a schimbat la comisii clasamentul ligi I Conducerea unui club de fotbal "creaza vizibilitate" și are un cost. Il poti sustine, e ok, nu ti-l permiti? moral ar fi sa te lasi. Insolventa si "haircut-ul abuziv" al datoriei catre furnizori si creditori pot crea o imagine de neprofesionalism (ca sa fiu bland), imagine care indeparteaza posibili sponsori care sunt atenti la astfel de asocieri.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus