Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Camera de Comerț Sibiu dă în judecată Camera de Comerț și Industrie a României. Se estimează un prejudiciu de aproximativ 5 milioane de euro

Camera de Comerț Sibiu dă în judecată Camera de Comerț și Industrie a României. Se estimează un prejudiciu de aproximativ 5 milioane de euro

Camera de Comerț Sibiu, alături de entitățile din Vâlcea și Bacău au demarat un dosar penal împotriva Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) prin care se aduc opt posibile cauze penale.

”Este decizia Adunării Generale a CCIA Sibiu în ce privește atacarea deciziilor luate în Adunarea Generală a CCIR din luna Noiembrie 2022 și plângere în ce privește banii devalizati din CCIR sub formă de plăti (indemnizații) ilegale cu încălcarea legii 335/2007 privind Camerele de Comerț. Banii se scurg în buzunarele persoanelor fizice cu funcții (președinte, vicepreședinți, vicepreședinți la nivel de reprezentare, etc) deși legea prevede foarte clar că pot fi indemnizați doar membrii colegiului de conducere și atât! Al treilea mandat al Președintelui Camerei Naționale se consideră și el că fiind ilegal. Eu am fost mandatat să semnez, nu este demersul meu ci al Adunării Generale a Camerei Sibiu”, a declarat pentru Turnul Sfatului președintele CCIA Sibiu, Octavian Isăilă.

Citește și: Camera de Comerț Sibiu așteaptă despăgubiri de două milioane de euro de la Aldea. ”Refuz să mă asociez în discuții publice cu astfel de personaje”

În plângere se menționează că CCIR e acuzată de „constituire de grup infracțional organizat, delapidare, folosirea influenței ori autoritatea de conducători a unor persoane juridice fără scop patrimonial în scopul obținerii de bani, de bunuri ori de alte foloase necuvenite, falsificarea de înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații, abuz de încredere și gestiune frauduloasă împotriva celor vinovați”.

Se estimează că actuala conducere a  CCIR ar fi devalizat instituția cu 5 milioane de euro.

Citește și: Părăsiți de Ambient, Redal și Hilton, ultimii șefi ai Camerei de comerț anunță noi procese. CCIA consideră acest titlu fals

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus