Miercuri,
12.06.2024
Partial Noros
Acum
21°C

Patru mari instituții din Sibiu își vor ilumina sediile în roșu pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei

Patru mari instituții din Sibiu își vor ilumina sediile în roșu pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu marchează și în acest an Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei, în data de 24 martie, ziua în care doctorul Robert Koch a informat oficial comunitatea științifică internațională că a descoperit bacilul TBC, în anul 1882.

Astfel, pe parcursul zilei de 24 martie vor fi distribuite pliante informative cu privire la prevenția și combaterea tuberculozei, iar clădirea Dispensarului TBC va fi iluminată în roșu între orele 19.00 – 20.00.

Prin acest demers, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu se alătură campaniei de conștientizare a gravității acestei boli, inițiată de organizațiile membre ale Parteneriatului STOP TB România, roșu fiind culoarea simbol a solidarității și implicării în lupta împotriva tuberculozei.

În același interval orar, anul acesta Spitalului TBC i se alătură și alte instituții care au ales să-și lumineze clădirile în roșu. Este vorba despre Sala Thalia, sediul Consiliului Județean Sibiu și sediul Centrului Județean Cindrelul Junii Sibiului de pe strada Tudor Arghezi, după cum transmit reprezentanții CJ. 

„Noi avem un parteneriat cu o fundație, iar Sibiul este unul dintre cele 40 de județe ale țării înscrise în proiectul care permite iluminatul clădirilor în roșu. Anul acesta ni vor alătura mai multe instituții printre care și Consiliul Județean, care își vor ilumina sediile în această culoare tocmai pentru a marca cât mai pregnant această zi dedidacă tuberculozei. Noi suntem ajutați cu această iluminare de cei de la Teatrul de Balet cărora le mulțumim pentru reflectoarele cu care ne ajută acum și cu care ne-au ajutat și în anii precedenți”, spune Cristian Roman, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus