Sâmbătă,
02.12.2023
Cer Senin
Acum
16°C

Săptămâna verde, în plină desfășurare în școlile din Sibiu. ADI ECO: „Am remarcat că cei mici au învățat de acasă că deșeurile nu se aruncă amestecate si că trebuie să le punem pe culori”

Săptămâna verde, în plină desfășurare în școlile din Sibiu. ADI ECO: „Am remarcat că cei mici au învățat de acasă că deșeurile nu se aruncă amestecate si că trebuie să le punem pe culori”

Conform structurii anului școlar 2022-2023, Programul „Săptămâna verde” se desfășoară în perioada 27 februarie - 16 iunie 2023, timp de 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ. În școlile din Sibiu, Săptămâna Verde este în plină desfășurare, iar reprezentanții ADI ECO Sibiu au făcut deja primele vizite în școli alături de Super-eroii Colectării Selective.

Adi Eco Sibiu și super-eroii colectării selective, Tanti Rezi, Miticlă, PETrică, Mărie-Hârtie și BIOrel s-au plimbat prin unitățile școlare din Sibiu cu materiale informative despre colectarea selectivă și le-au oferit celor mici cărți și creioane colorate.

Aceștia au vizitat pe rând Grădinița cu Program Prelungit nr.22, Liceul Tehnologic Miercurea Sibiului, Școala Gimnazială Apoldu de Sus, Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" Sibiu, și Școala Gimnazială Nr.10, iar vizitele continuă în aceste zile.

„Este o cerere foarte mare venită din partea școlilor din Sibiu și acest lucru nu poate decât să ne bucure. Anul acesta e primul an în care Săptămâna verde face parte din programa școlara cu intenția de a le arăta celor mici cât de importantă este protejarea mediului înconjurător și colectarea selectivă a deșeurilor. Așadar, misiunea noastră este una foarte importantă, iar cei mici trebuie să ducă mai departe înspre adulți informațiile pe care le-au primit de la noi. Am remarcat că cei mici au învățat de acasă că deșeurile nu se aruncă amestecate si că trebuie să le punem pe culori. Mulți dintre ei au afirmat că mama este cea care inițiază colectarea selectivă și că tot ea în învață și pe ei. Super-eroii colectării selective le-au oferit celor mici cărți de colorat și creioane colorate pentru ca atunci când le vor colora, să-și întipărească în minte ce deșeuri strânge fiecare super erou”, arată reprezentanții ADI ECO Sibiu.

Despre Programul Săptămâna Verde

Programul Săptămâna verde se desfășoară în perioada 27 februarie-16 iunie 2023, fiecare unitate educațională din mediul preuniversitar având flexibilitatea să își aleagă o săptămână din această perioadă în care acoperă conținut și desfășoară activități legate de schimbări climatice și protecția mediului înăuntru și în afara unității educaționale. Platforma online își propune să susțină elevii, cadrele didactice și școlile în implementarea programului Săptămâna verde și să ofere instrumente utile în acest sens.

Varianta de platformă lansată public la început de 2023 trebuie considerată un punct de pornire. Programul Săptămâna verde este introdus pentru prima oară în anul școlar 2022-2023 în structura anului școlar, la nivel național.

Sursă foto: Adi Eco Sibiu/Facebook 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus