Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
27°C

Primarul Fodor propune ca șeful AFT, gen. Ghiță Bârsan, să devină Cetățean de onoare al Sibiului

Primarul Fodor propune ca șeful AFT, gen. Ghiță Bârsan, să devină Cetățean de onoare al Sibiului

Primarul Sibiului a inițiat un proiect pentru ședința de săptămâna viitoare a Consiliului Local Sibiu, prin care propune aleșilor să voteze pentru decernarea titlului de Cetățean de onoare al municipiului lui Ghiță Bârsan, cel care conduce Academia Forțelor Terestre de 11 ani și, în același timp, Garnizoana Sibiu.

Primarul Sibiului și-a formulat propunerea arătând că Ghiță Bârsan are o ”contribuție deosebită în învățământul superior sibian și în viața orașului”. ”În calitatea sa de conducător al uneia dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România, a deschis Academia sibiană către comunitate, implicând-o în proiectele orașului, în beneficiul studenților Academiei, precum și al comunității. Evenimentele organizate de Academia Forțelor Terestre au devenit publice și foarte apreciate de sibieni, multe având loc în afara spațiului Academiei, chiar în centrul Sibiului”, scrie în raportul de specialitate anexat proiectului de hotărâre.

Printre proiectele date drept exemplu în raport sunt ceremoniile de deschidere și închidere a anului universitar, organizate în Piața Mare, cele de avansare în grad a absolvenților, parteneriatul pentru Regiune Gastronomică Europeană sau primirea delegațiilor străine la Summitul șefilor de stat și de guverne din UE, organizat la Sibiu în 2019. Este amintit și evenimentul din 2018, când centenarul României a fost celebrat printr-un eveniment la care sute de cadre militare și studenți au participat la scena prin care a fost recreată sosirea generalului Henri Berthelot la Sibiu.

”Cel mai recent proiect în care Academia Forțelor Teretre este partener al orașului este Consorțiul pentru învățământul dual Produal și construcția unui campus dedica acestei forme de învățământ”, se mai arată în documentul citat.

Generalul de brigadă Ghiță Bârsan, profesor universitar doctor inginer, și-a început cariera în 1989, ca șef al atelierului de lucrări elicoptere, motoare și armament de la Sibiu (UM 01989). Între 1991 și 1995 a fost preparator universitar, apoi asistent universitar la Academia Tehnică Militară din București, de unde s-a întors la Sibiu tot la Baza 58 Aeriană Elicoptere Sibiu.. ”În 2002 începe colaborarea cu Academia Forțelor Terestre «Nicolae Bălcescu» Sibiu, unde a fost mai întâi șef al Biroului Asigurare Tehnico-Militară, apoi conferențiar universitar și șef de catedră «Științe tehice»”. A devenit prorector al AFT din 2008, iar din 2011 – rector.

În prima lună a acestui an, Senatul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu a decis și acordarea titlului de Doctor Honoris Causa lui Ghiță Bârsan, ședința festivă pentru acordarea acestui titlu fiind programată pentru ziua de 30 martie.

Ghiță Bârsan, născut la Umbrărești, în județul Galați, va împlini 58 de ani în prima zi a lunii viitoare.

Citește aici, în format integral, proiectul de hotărâre și raportul de specialitate pentru acordarea titlului de Cetățean de onoare al Sibiului lui Ghiță Bârsan

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Canaris

Acum 1 an

Vai de capul tău, Frau.... De ce Ghiță Barsan, generalul și nu un maistru militar de rând? Ce a făcut el special pentru Sibiu? Dacă există o fărâmă de bun simț ar trebui să refuze... Cum a făcut-o regizorul Purcarete.... Dar ce să mai vorbim.... La județ este propus un interlop....
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Pai nu asta presupune activitatea sa? Pe langa asta, ce face pentru Sibiu? E adevarat ca pe langa ce face doamna blonda, el pare ca munceste de se speteste dar nu mi se pare nimic deosebit pentru a primi titlul de cetatean de onoare. Este vreo personaliate, a scris vreo carte, are vreo activitate care a adus un plus de imagine Sibiului. Din cate stiu eu, nu. Oricum tot ce este enumarat mai sus nu e munca lui, este munca unei echipe, el este responsabil doar cu laurii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus