Vineri,
12.09.2025
Light Intensity Drizzle
Acum
17°C

Încă un fast food asiatic, încă un eșec

Încă un fast food asiatic, încă un eșec

Pentru orice dependent de mâncare asiatică, deschiderea unui nou restaurant de acest gen în Sibiu ar trebui să fie o mică sărbătoare. Stăm atât de rău la capitolul restaurantelor asiatice, încât nu reușesc să înțeleg cum ne ostoim pofta, probabil fiecare la el în bucătărie. Că altfel, în Sibiu e jale dacă vrei să mânânci ceva bun cum doar mama lui Xian Fu Ji știe să facă.

Deși ar trebui să fie motiv de bucurie, am pornit cu inima oarecum îndoită spre Asian Box, restaurant deschis nu de multe săptămâni în food-court-ul de la noul mall. Nici fast-food-urile orientale nu excelează în Sibiu. Chopstix mai merge cum mai merge, dar Shanghai era sub orice critică. Tocănițe serveau. N-am simțit nici cea mai mică părere de rău când au închis.

Asian Box le-a luat locul. Și la figurat, dar și la propriu. Partea de imagine e clar mult mai bine lucrată decât a defunctului Shanghai, se vede identitatea de brand. Dar cum sunt perete în perete cu Chopstix e foarte greu să nu faci măcar o comparație vizuală între modurile de prezentare iar, din păcate, vecinii câștigă. Produsele din vitrina Chopstix păreau mult mai atrăgătoare, mai proaspete, în timp ce cele de la Asian Box tot mai spre o tocăniță arătau.

Am comandat un meniu combinat, cu pui asian, vită picantă și orez coreean. Iar ca aperitiv, 5 pachețele de primăvară și 5 gyoza cu carne. De fapt, colțunașii ăștia au fost motivul principal al vizitei la Asian Box. Aș mânca în fiecare zi, dacă nu ar fi atât de migăloși de făcut. Iar de cumpărat, în Sibiu chiar nu ai de unde. Dacă mi-a plăcut ceva la Asian Box, colțunașii mi-au plăcut. Au fost un pic prea tare prăjiți pentru gustul meu iar proaspeți ar fi fost și mai buni, dar per total au fost foarte buni. Ar fi trebuit să iau 10 bucăți și să renunț la pachețelele cu gust de congelat.

Felul principal era deja călâi până am terminat aperitivul, nu că ar fi influențat cine știe ce concluzia finală. Porția de pui avea exact patru bucățele de carne, pe lângă niște morcovi, bambus și ciuperci urechi de lemn, cu un gust total cam amărui, deloc gustos. Porția de vită a fost ceva mai generoasă și mai bună la gust dar nu m-ar convinge să revin și a doua oară pentru altceva decât pentru colțunași. Dezamăgitoare experiență pentru un împătimit cu așteptări și mai sărac cu 72 de lei.

Mama lui Xian Fu Ji

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

2 comentarii

Pofticiosul

Acum 2 ani

No' vezi de n-om manca in Sighii mancare ca la Le-Wung-Ji...
Raspunde

Hdkd

Acum 2 ani

Domnul "expert culinar" si-a uitat ca acum ceva timp a fost la Basak. Dar poate pentru el coltunasi deliciosi facuti acolo nu sunt asiatici ca se stie, Coreea de Sud e la sud de judetul Sibiu. Imi mai amintesc ca dansului ia placut varza murata acolo, adica Kimchi. Despre restul meniului nu a avut mare lucru de scris. Un sfat, lasa meseria de critica culinara in pace si concentreazate pe altceva.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus