Miercuri,
21.02.2024
Cer Senin
Acum
1°C

O nouă investiție la Aeroportul din Sibiu: 16 milioane lei pentru securizarea accesului înspre și dinspre Șoseaua Alba Iulia

O nouă investiție la Aeroportul din Sibiu: 16 milioane lei pentru securizarea accesului înspre și dinspre Șoseaua Alba Iulia

Amenajarea unui punct de control pentru acces și securitate auto și persoane, altele decât pasageri, la Aeroportul Internațional Sibiu este un nou obiectiv de investiții pe care conducerea instituției vrea să-l îndeplinească. Cei mai mulți bani sunt din fonduri europene nerambursabile.

Printr-o notă de fundamentare, conducerea Aeroportului a solicitat Consiliului Județean Sibiu rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2023, datorită introducerii unui obiectivului de investiții „Punct control acces/securitate auto și persoane, altele decât pasagerii” finanțat din fonduri europene nerambursabile și reflectarea influențelor financiare ale acestuia în Programul de investiții, dotări și sursele de finanțare și în bugetul de venituri și cheltuieli.

Valoarea totală a investiției este de 15,8 milioane lei, 13,3 milioane lei fiind valoarea totală eligibilă a proiectului, sursele de finanțare fiind următoarele:

- 11,3 milioane lei finanțare din fonduri europene nerambursabile (FEDR - Fondul European de Dezvoltare Regională);

- 1,7 milioane lei finanțare de la bugetul de stat;

- 286,44 mii lei finanțare de la bugetul local al Județului Sibiu

„Suma de 286,44 mii lei (...) a fost alocată prin diminuarea concomitentă de la poziția a10 dotări-ansamblu mobilier, din Anexa nr.4 Programul de investiții, dotări și sursele de finanțare, cu încadrarea în transferurile aprobate prin Hotărârea Consiliului Județean Sibiu nr.42/27.02.2023 privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Aeroportului Internațional Sibiu R.A., în sumă de 5.894,70 mii lei pentru finanțarea activităților de investiții în infrastructura aeroportuară și a echipamentelor necesare activităților de natură neeconomică, care rămân neschimbate”, se menționează în raportul de specialitate al CJ Sibiu.

Rectificarea bugetului Aeroportului este inclusă într-un proiect de hotărâre al CJ Sibiu ce a fost inclus în ordinea de zi a ședinței forului județean programat să aibă loc pe data de 30 martie 2023.

În nota de fundamentare semnată de directorul Aeroportului din Sibiu, Marius Gîrdea, se menționează că prin acest proiect de investiții, instituția își propune să atingă trei obiective. Primul obiectiv vizează realizarea unui post de control distinct pentru controlul persoanelor, vehiculelor și mijloacelor aeroportuare care acced în ZSAR (zona de securitate cu acces restricționat) și ZOA (zona de operațiuni aeriene). Obiectivul al doilea prevede realizarea facilă a accesului în zonele securizate spre aeroport din Șoseaua Alba Iulia și spre Șoseaua Alba Iulia din incinta aeroportului. „Se vor analiza opțiunile prin care accesul înspre/dinspre aeroport să se realizeze facil în ambele direcții ale Șos. Ala Iulia”, se menționează în document. Obiectivul al treilea se referă la creșterea gradului de securitate aeroportuară prin implementarea celor mai noi tehnologii pentru realizarea controlului de securitate.

Amintim că Aeroportul din Sibiu vrea să dezvolte și un parc fotovoltaic.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2426

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Dariana Ciorchinescu

Acum 11 luni

Aeroportul Sibiu nu are nevoie de operatori ieftini si de proasta calitate ca Ryanair, Wizz si altii asemenea, care zboara cu avioanele pline de gandaci! La noi vor veni Emirates, Korean Air si Aerolineas Argentinas!
Raspunde

Rammstein

Acum 11 luni

Ăsta îmi aduce aminte de bancul ăla cu prima prima casa de toleranță din sibiu!...avea de toate ,camere,paturi, dușuri,apă,masaj erotic,...dar lipsea ceva esențial...Fetițele!...Așa și la voi cu aeroportul ...lipsesc avioanele...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus