Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Urban Bike Revolution: Doi profesori de la Universitatea din Amsterdam vin la Sibiu ca să susțină ateliere pentru elevi, profesori, părinți și instituții publice

Urban Bike Revolution: Doi profesori de la Universitatea din Amsterdam vin la Sibiu ca să susțină ateliere pentru elevi, profesori, părinți și instituții publice

Asociația Urban Bike Revolution, cu sprijinul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în România, lansează programul ”Laboratorul de Mobilitate Urbană Activă”. Evenimentul va avea loc în 5 și 6 aprilie, iar organizatorii își propun să dezvolte și să testeze soluții pentru încurajarea și facilitarea mobilității active în rândul elevilor și angajaților în drumurile zilnice spre și de la școală și muncă.

Astfel, timp de două zile, doi profesori de la Universitatea din Amsterdam vor veni la Sibiu și vor facilita o serie de ateliere destinate elevilor, profesorilor și părinților, instituțiilor publice și mediului de afaceri local.

Olandezii sunt considerați printre cei mai fericiți oameni din lumea, iar copiilor lor sunt pe primul loc în acest top. Un factor care influențează nivelul de fericire este stilul de viață activ, sănătos și independent oferit de utilizarea bicicletei în rutina zilnică.

„Poate oferi Sibiul un cadrul similiar cetățenilor săi? Cine ar beneficia cel mai mult dacă majoritatea drumurilor din rutina zilnică ar fi făcute pe bicicletă? Ce trebuie și ce putem face fiecare: cetățeni, școli, administrație publică și mediu de afaceri pentru a grăbi această transformare?

Răspunsurile la aceaste întrebări putem să le găsim doar în comunitate, iar startul îl dăm în aprilie. O primă victorie de etapă în acest proces complex de transformare a modului în care ne vom deplasa în viitor în oraș este reprezentată de deschiderea, cooperarea și implicarea instituțiilor de la nivel local: Primăria Mun. Sibiu, IPJ Sibiu, IȘJ Sibiu, Poliția Locală și directori de la școlile partenere”, transmit vei de la Urban Bike Revolution.

Programul Laboratorului de Mobilitate Urbană Activă:

Miercuri, 5 aprilie 

10.00- 12.00 

Atelier 1 - Mobilitatea activă din perspectiva elevilor 

Întâlnire cu elevii liceului “Onisifor Ghibu”: preferințe și nevoi de mobilitate

Facilitatori: Ruxandra Aelenei, Erik Tetteroo, Andrei Rusu, Dana Mitea

Locație: Liceul Onisifor Ghibu, str. Bihorului nr. 3, Sibiu

13 - 17:30

Analiza rezultatelor atelierului 1 și pregatirea atelierului 2

18 - 20:00

- Atelierul 2 - Mobilitatea activă din perspectiva parinților și a profesorilor 

Întâlnire cu părinții și profesorii pentru a înțelege șansele și provocările mobilității active. Proiecția filmului "Why we cycle”/De ce mergem cu bicicleta" (fragmente) și discuții pe teme precum: siguranța, sănătatea, independența și fericirea copiilor atunci când folosesc bicicleta.

Facilitatori: Ruxandra Aelenei, Erik Tetteroo

Locația: Liceul Onisifor Ghibu, str. Bihorului nr. 3, Sibiu

Joi, 6 aprilie 

9.30-12.00

Atelier 3 - Mobilitatea activă din perspectiva autorităților publice 

Prezentări și discuții privind posibile soluții pentru o mobilitate activă a elevilor și a angajatilor din Sibiu

Participanți: reprezentanți ai Primăriei Municipiului Sibiu, Inspectoratului Școlar, Inspectoratului de Poliție, Poliției Locale, directori de școli, reprezentanți ai companiilor locale din Sibiu

Discurs de bun venit al doamnei Primar, Astrid Fodor (tbc) si scurtă prezentare a acțiunilor de mobilitate activă din Sibiu

Cuvânt de deschidere, Janette Verrijzer, șefa departamentului economic, Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România

Prezentarea programului "Laboratorul de mobilitate urbană activă", Andrei Rusu, Urban Bike Revolution

Prezentări privind posibile soluții pentru mobilitatea activă a elevilor și angajatilor, Ruxandra Aelenei, Erik Tetteroo

12.00 - 13.00

Pauză de masă

13.00- 15.00

Atelier 4- Proiectarea de soluții posibile pentru mobilitatea activă (continuarea atelierului 3) - format World Caffee

Tema 1: Identificarea unei posibile rețele de piste de biciclete pentru elevi și angajați (facilitatori: Ruxandra Aelenei și un reprezentant Primăria Sibiu-tbc)

Tema 2: Cum să comunicăm ideea de străzi școlare? (facilitatori: Dana Mitea și un reprezentant Primăria Sibiu-tbc)

Tema 3: Acțiuni posibile pentru programul "bike to work" (facilitatori: Andrei Rusu și un reprezentant HR companie locală)

Prezentarea rezultatelor activității de grup și concluzii

Locație: Sala de presă a Stadionului Municipal, intrarea de pe strada O. Goga

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1885

Comentarii

1 comentarii

Gigi

Acum 1 an

Invitati si Consiliul Judetean Sibiu sa vada si ei poze cu piste de biciclete normale, sa nu se mai fălească pe Facebook cu toate caricaturile de piste pentru care alocă sau atrag fonduri. Poate că nu au intenții rele, dar e posibil să nu aibă habar cum ar trebui să arate o pistă sigură pentru biciclete...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus