Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Bădărănie cu învoială de la Primărie

Bădărănie cu învoială de la Primărie

După ce acum câteva luni, președinta Consiliului Județean aprecia că unii dintre jurnaliștii din Sibiu sunt ”uscături” deoarece îi erau dezvăluite relațiile ”personale” cu anturaje abonate la banii publici, a venit și rândul celor din Primăria Sibiu să își expună greața față de jurnaliștii care îndrăznesc să adreseze o întrebare în plus.

În urma ”scandalului înghețatei” – o aparent banală ciocnire de interese a unor comercianți dornici să ocupe poziții cât mai bune pe vadul pietonal din centrul orașului – soțul Corinei Bokor, viceprimar al Sibiului, a sărit și el, cu grația unui bădăran, peste limitele bunului simț, pentru a-și etala grobianismul cu valențe penale. 

Faptul că Mihai Bokor, soțul în discuție, își permite și chiar îndeamnă să fie înregistrat când hărțuiește un jurnalist de pe diferite numere de telefon ar rămâne doar problema lui. Dar faptul că și consoarta acestuia, Corina Bokor, viceprimarul Sibiului, nu are nimic împotriva acestui lucru, este deja o problemă a comunității.

Corina Bokor a fost aleasă de sibieni în Consiliul local și de către ceilalți consilieri locali în funcția de viceprimar. O funcție nu doar executivă, ci și de reprezentare a orașului. Iar când un reprezentant ales al orașului se eschivează de la a se distanța de hărțuire și bădărănism, amprenta se pune și pe Sibiu.

Bokor s-a eschivat de la o poziție clară invocând ba că nu e sigură dacă înregistrările sunt reale, ba că nu e sigură că soțul său nu ar fi fost provocat să aibă acele ieșiri și că, până la urmă, răspunde doar pentru ceea ce spune și face domnia sa, nu și alte persoane. 

Doar că în toată această poveste, soțul viceprimarului Sibiului a participat la niște proceduri de ocupare a domeniului public din centrul orașului, administrate chiar de Primărie, proceduri contestate de comercianți care sugerează că firma familiei viceprimarului e favorizată. Și că, mai mult, ar avea și alte firme-interpuse.

Corina Bokor nu este un funcționar oarecare din Primăria Sibiu. Face parte din eșalonul întâi de administrare și reprezentare a orașului. Iar prin faptul că nu își asumă o poziție tranșantă față de reacțiile soțului său – a căror veridicitate o pune sub semnul îndoielii, deși soțul ei și le asumă - li se asociază acestora.

Colegii săi o descriu pe Corina Bokor drept o victimă colaterală în această poveste. Una generată de un soț insensibil la efectele ieșirilor sale bădărane. Variantă care, personal, cred că înrăutățește lucrurile: nu văd, în atare situație, ce-l împiedică pe tupeistul soț să sune la orice oră, pe ce ton și cu ce cuvinte dorește inclusiv funcționarii din Primărie. Doar îi sunt subordonați soției lui, nu?

Ceea ce rămâne și mai amar în această situație este faptul că, în niciun moment, puternicii zilei nu au utilizat cuvântul ”scuze”. 

 

Articolul care a generat actele de hărțuire din partea lui Mihai Bokor poate fi citit aici: Războiul înghețatei: Sistemul prin care se închiriază spațiile din zona centrală e acuzat că favorizează firma familiei viceprimarului Bokor. Primăria: ”Această aplicație elimină orice suspiciune”

Iar urmările acestui articol sunt detaliate aici: Războiul înghețatei 2. Comercianții îi cer demisia viceprimarului Corina Bokor și solicită anularea hotărârii de consiliu local care i-ar favoriza familia. Mihai Bokor, reacție impardonabilă: ”Am auzit că faci sex oral. Mie îmi plac băieții!”: 

Reacția viceprimarului Sibiului, Corina Bokor, o puteți citi aici: Viceprimarul Sibiului despre hărțuirea jurnaliștilor făcută de soțul său: ”nu răspund pentru afirmațiile și faptele altora”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

Carcotel

Acum 1 an

Hai ca incet incet ne dam si noi seama ca stimabilele doamne de la conducerea orasului (cat si a judetului) - nu trebuie sa le dam numele ca le cunoastem - nu sunt decat niste "veorici" impachetate in staniol. Mai grav este ca vin alegerile locale si nu prea sunt alternative.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mihaela Costea

Acum 1 an

Ati scris despre reactiile unor oameni fata de voi. Dar cine sunteti voi, imaculatilor? Cati dintre voi nu suntetinin spatele santajului de presa? Hai, sictir!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 an

Delene, de ce generalizezi? Scârba nu e față de ziariști, ci de ziariști ca tine, tonomate, cum vă zicea Băse. Și nu numai a celor 2 instituții, ci și a foarte multor sibieni. Nu trebuie să publici comentariul.
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

Da, măcar un îmi pare rău, așa de ochii lumii (alegătorilor).
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Elzoroaba

Acum 1 an

Alegătorii nu vor să le pară rău față de hauri
Raspunde

Asen

Acum 1 an

O plangere penala si poate se sesizează DIICOT si intra sa caute prin primarie
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 1 an

Și care ar fi fapta penală? La ce articol e incriminat să faci mișto de niște terchea-berchea?
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Atitudinea se bazează și pe alegătorii FDGR, care asimilează toți membrii comunității cu imaginea ”icoanei” de la Cotroceni.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vivi Dragan

Acum 1 an

Am vazut multe magari in articolele unor ziaristi dar sa scri ca cineva poate sa faca ceva fara sa ai o proba se numeste jigodism de presa. Cine a scris articolul daca ar fi scris despre sotia mea ca ar putea face ceva cum ati scris ca domnul Bokor ar putea sa sune angajati ai primariei sa fiu sincer nu cred ca ziaristul care a scris articolul cand ar fi in fata mea ar fi in siguranta. Cum sa scri asa ceva si sa te mai numesti ziarist ?
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Vivi Dragan "să scrii" se scrie intotdeauna cu 2 de ii. De restul comentariului nu mai zic. E la fel de gresit in mesaj ca si expresia "scri"
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Încet, încet se duce poleiala de pe magnifica noastră urbe. O poleială formată si întretinută, ani de-a randul (din păcate), de mai toată media locală. Se desface ambalajul si vedem realitatea: un municipiu cu pretenții de capitală europeană, dar cu o administrare, mentalități și o realitate de orășel de provincie. Măcinat în toate domeniile de corupție, găști de interese, interlopi cu si fara diplomă, Sibiul, din cum era pompos numit acum cativa ani "orasul bunelor maniere", dezamageste si devine pe zi ce trece "cătunul sufocat de coruptie, smechereală si incompetență"
Raspunde

Auditorul

Acum 1 an

Felicitari,dixit.Daca analizam cinstit,ideea capitalei europene a fost plamadita initial ca sa se includa Sibiul in patrimoniul mondial UNESCO.Ceea ce aducea enorme avantaje .Nu a mers cu tot efortul depus pt ca...sunt multe de zis.Dar ideea de fanfaronada ca noi meritam (titlul acela acordat anual la mai multi)lasa de gandit. La fel si Regiunea Gastro...Acum vedem si realitatea politicavsi pe alesi..din pacate pt multi alegatori e crunt pt ca am sperat in mai bine.E orasul lor,cu tot ce e bun,ce nu intelegeti?Pot face si escala cu avionul de lux pe banii nostri!De la toneta la Boeing e propietate!
Raspunde

Gigi

Acum 1 an

Acesti alesi si apropiatii lor se cred si se comporta ca niste semizei. De tinut minte pana la urmatoarele alegeri, ca deobicei romanul are memoria scurta cand isi exprima dreptul de vot.
Raspunde

Cătunul

Acum 1 an

Ah.. mă unge pe suflet expresia "cătunul sufocat de coruptie, smechereală si incompetență" !!! Mersi colegului "Sibian" de comentariul suculent!! E un cătun.. administrat de o gașcă de șmecherași și muls de o șleahtă de hoți cu protecția autorităților.. De ce nu se sesizează autoritățili.. ?! Asa... Din oficiu..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus