Corina Bokor, viceprimarul Sibiului, spune că nu poate comenta în niciun fel actele de hărțuire ale soțului său la adresa unui jurnalist din cadrul redacției Turnul Sfatului, manifestate prin apeluri telefonice repetate în cadrul cărora mesajele transmise au depășit cu mult normele acceptate social. Și care, în cele din urmă, au generat o plângere penală la Poliție.
Actele de hărțuire ale lui Mihai Bokor au început după ce Alin Bratu, directorul editorial al Turnul Sfatului, a publicat un articol în care mai mulți comercianți acuzau reprezentanții Primăriei Sibiu că nu au procedat transparent la închirierea spațiilor pentru standurile de înghețată din centrul Sibiului. Și că acest lucru ar putea favoriza societatea comercială la care acționari sunt soțul și fiul Corinei Bokor, viceprimar al Sibiului.
”Am auzit că faci sex oral. Mie îmi plac băieții. (...) Nu pot să dorm și atunci m-am uitat la un film erotic și atunci te-am sunat pe tine, am zis că poate, poate, ne împrietenim. Poate avem o relație de prietenie, nu de dușmănie”, sunt printre din afirmațiile făcute de Mihai Bokor în cadrul unei avalanșe de apeluri telefonice efectuate de pe diferite numere.
Legat de hărțuirea redactorului Turnul Sfatului de către soțul său, viceprimarul Corina Bokor s-a distanțat de orice legătură. ”Nu am participat, nu știu despre ce s-a vorbit, nu știu cum s-a ajuns la așa ceva – nu cunosc conjunctura. Eu nu mă iau după înregistrări. Am înțeles că domnul (redactorul Turnul Sfatului – n.r.) a dat în judecată... Eu nu răspund pentru afirmațiile și faptele altora. Eu răspund pentru ceea ce fac și afirm eu. Răspund și îmi asum. Nu știu cum s-a ajuns la acele discuții, ce a fost înainte, pentru că discuții pot fi și doar așa, numai niște aiureli. Ce s-a discutat înainte, nu știu”, a fost reacția viceprimarului Corina Bokor pe acest subiect.
Merită amintit faptul că nu este pentru prima dată când Mihai Bokor face afirmații deplasate la adresa unui jurnalist din cadrul redacției Turnul Sfatului: în urmă cu aproximativ două luni, la un meci de fotbal, el a adresat cuvinte injurioase la adresa unui alt reprezentant al redacției. Episodul a fost trecut atunci cu vederea.
”Nu înțeleg: este monopol pe centru?”
Facilitarea accesului firmei soțului său la închirierea domeniului public din zona centrală a Sibiului în detrimentul altor comercianți este un scenariu respins de viceprimarul Corina Bokor. Ea spune că, deși Serviciul de Administrare a Domeniului Public și Privat este în subordinea sa, nu se poate considera că s-ar afla în conflict de interese, chiar dacă serviciul respectiv este cel care a organizat procedurile de închiriere a domeniului public. ”Este în subordinea mea, dar eu nu am lucrat la regulament, Serviciul de administrare a domeniului public a lucrat la acesta (regulamentul pe baza căruia a fost închiriat domeniul public pentru amplasarea standurilor – n.r.). Așa sunt licitații și la alte servicii din subordinea mea”.
Totuși, la licitațiile pentru standurile de înghețată, a participat firma familiei Bokor, spre diferență de alte proceduri de atribuire. ”Considerați că nu are dreptul? Este o societate comercială, o persoană juridică ce are acest drept de a participa la licitații. De 30 de ani activează. Văd că în momentul în care a început să desfășoare activități și în centrul orașului, dintr-o dată s-au inflamat spiritele. Nu înțeleg: este monopol pe centru? Eu consider că fiecare are dreptul să desfășoare activitatea pentru care este autorizat”, declară Corina Bokor.
Viceprimarul Sibiului spune că accesul la închirierea domeniului public de către firma soțului său s-a făcut prin închirierea unui spațiu de la persoană juridică de drept privat (conform regulilor, pot închiria domeniu public pentru amplasarea de standuri sau terase doar societățile care dețin un spațiu în centrul orașului).
Iar procedura în urma căreia și societatea Tadibo TDB, deținută de familia sa, a închiriat domeniu public pentru amplasarea unui stand de înghețată a fost una corectă, mai susține Bokor. ”Nu am spații închiriate de la Primărie, este spațiu închiriat de la o persoană juridică, la Primărie se plătește închirierea domeniului public, prin această taxă. Deci nu înțeleg de s-a scris despre spații închiriate de la Primărie. Urmare a sesizărilor (referitoare la derularea licitației – n.r.) s-a transmis din partea Serviciului de administrare a domeniului public o adresă către firma care a creat acest soft, pentru a da informații dacă au fost erori. Răspunsul transmis de firmă este că nu au fost erori. Prin urmare, dacă se fac acuzații că nu s-au putut rezerva un loc ori că nu s-au putut depune dosarul, să se ceară detalii de la Domeniul Public. Pentru că așa se poate vedea dacă a fost sau nu ceva în neregulă”, a mai declarat Corina Bokor.
Articolul care a generat actele de hărțuire din partea lui Mihai Bokor poate fi citit aici: Războiul înghețatei: Sistemul prin care se închiriază spațiile din zona centrală e acuzat că favorizează firma familiei viceprimarului Bokor. Primăria: ”Această aplicație elimină orice suspiciune”
Iar urmările acestui articol sunt detaliate aici: Războiul înghețatei 2. Comercianții îi cer demisia viceprimarului Corina Bokor și solicită anularea hotărârii de consiliu local care i-ar favoriza familia. Mihai Bokor, reacție impardonabilă: ”Am auzit că faci sex oral. Mie îmi plac băieții!”
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: viceprimarul sibiului reactiil , sex oral , Tadibo TDB , mihai bokor , razboiul inghetatei , Corina Bokor ,
Vizualizari: 4564
Ultimele comentarii
Acum 35 minute
Ciufulet
Acum 36 minute
Mizerie
Acum 36 minute
Andrei
Acum 44 minute
Emil
Acum 1 oră
Profesor