Luni,
16.09.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Pentru că nu-și mai putea plăti datoriile, un sibian și-a cerut anul trecut falimentul pe persoană fizică. Statul român l-a refuzat

Pentru că nu-și mai putea plăti datoriile, un sibian și-a cerut anul trecut falimentul pe persoană fizică. Statul român l-a refuzat

Un sibian care a ajuns la datorii pe care nu le mai putea plăti, fie că vorbim despre instituții bancare, fie nebancare, și-a depus actele pentru a intra în insolvență. Statul român a întocmit o comisie, i-a analizat cererea și l-a refuzat.

Legea care permite declanșarea procedurii insolvenţei persoanelor fizice este reglementată de Legea 151/2015.

Potrivit actului normativ, persoanele care ”înregistrează debite mai mari de 15 salarii minime pe economie şi întârzieri la debite de peste 90 de zile pot depune cereri de intrare în insolvenţă, însoţite de alte documente doveditoare”, arată Agerpres.

Actele ajung la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului, care după ce le verifică, aprobă sau respinge cerea. În Sibiu a fost un singur caz până acum, refuzat și acela.

”Referitor la solicitarea dumneavoastră de informații publice privind nr. de dosare admise pe raza județului Sibiu de la intrarea în vigoare a Legii 151/2015, vă comunicăm că la nivelul CJPC Sibiu s-a depus un singur dosar în baza acestui act normativ privind procedura insolvenței persoanelor fizice începând cu data intrării în vigoare a acestuia și până în prezent.

În urma întrunirii Comisiei de Insolvență la Nivel Teritorial Sibiu, cererea de deschidere a procedurii insolvenței personale nu a fost aprobata.

Menționăm ca nu au fost depuse dosare care să aparțină unor persoane aflate în pensie”, a transmis pentru Turnul Sfatului purtătorul de cuvânt al Comisariatului Regional pentruProtecția Consumatorilor Regiunea Centru, Dorin Iobb.

Ce trebuie să faci

Potrivit procedurii, după depunerea cererii, se întruneşte o comisie de insolvenţă formată dintr-un reprezentant al CJPC, unul al Ministerului Muncii şi un membru din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice.

Dacă cererea este aprobată, urmează întocmirea unui plan de rambursare, în baza unui acord între persoana care şi-a declarat insolvenţa şi creditor. Practic are loc o renegociere a datoriilor prin intermediul căreia debitorul poate plăti o sumă mai mică creditorului, în baza planului de rambursare convenit de ambele părţi, mai arată Agerpres.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus