Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
30°C

Dispar ghenele inestetice de sub Turnul Sfatului: Primăria a montat platforme subterane de deșeuri în Piața Mică

Dispar ghenele inestetice de sub Turnul Sfatului: Primăria a montat platforme subterane de deșeuri în Piața Mică

În cursul zilei de joi firma angajată de Primăria Sibiu a amplasat în Piața Mică noua platformă subterană pentru deșeuri.

Cele patru containere sunt împărțite pe fracții și au rolul de a înlocui ghenele inestetice folosite până acum în imediata vecinătate a Turnului Sfatului.

„Lucrările de amenajare a platformei subterane de colectare a deșeurilor sunt în curs în Piața Mică. Aceasta va deservi locuitorii din zonă și a fost aleasă ca o soluție mai potrivită pentru zona istorică a orașului”, anunță municipalitatea sibiană.

Noul sistemul este compus din patru containere amplasate în subteran: unul pentru deșeurile reziduale cu o capacitate de 3 mc, unul pentru biodegradabile (2 mc), și câte unul pentru hârtie/carton și plastic/metal, fiecare cu o capacitate de 5 mc.

La suprafață au fost amplasate fantele de introducere a deșeurilor, acestea fiind dotate cu un sistem de control al accesului utilizatorilor prin intermediul unui card cu tehnologie NFC.

„Prin acest sistem se va înregistra numărul de aruncări pentru fiecare utilizator în parte, urmând ca taxa de salubrizare să fie calculată în funcție de aceasta”, mai precizează reprezentanții primăriei Sibiu.

foto Silvana Armat/Turnul Sfatului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1492

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Gicu

Acum 1 an

Deci sa intelegem ca de acuma nu mai poate sa vina froila sau bosche sa zgurmaie cu batu in gunoi?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus