Vineri,
22.09.2023
Partial Noros
Acum
16°C

200 mil. euro împrumut în contul Mega Mall și Promenada Sibiu pentru achiziția a două centre din Polonia

200 mil. euro împrumut în contul Mega Mall și Promenada Sibiu pentru achiziția a două centre din Polonia

Compania NEPI Rockcastle, care deține în Sibiu mall-urile Promenada Sibiu și Shopping City, a obținut o finanțare verde în valoare de 200 de milioane de euro pe o perioadă de 5 ani, de la Erste Group Bank AG și Raiffeisen Bank S.A, fondurile urmând să achite liniile de credit folosite pentru achiziția a două centre comerciale din Polonia, potrivit wall-street.ro.

Finanțarea a fost obținută pentru Promenada Sibiu și Mega Mall din București. Împrumutul se încadrează în categoria finanțărilor verzi pentru că atât mall-ul din capitală cât și cel din Sibiu beneficiază de certificări sustenabile “BREEAM In-Use”, calificativ Excelent, și de atestate de performanță energetică de Clasa A.

“Condițiile de piață au fost solicitante în ultimele douăsprezece luni, dar în același timp au oferit un context excelent pentru consolidarea parteneriatelor noastre strategice. (...) Noua finanțare îmbunătățește poziția de lichiditate a Grupului și dovedește încă o dată angajamentul nostru pe termen lung, în direcția sustenabilității”, a spus Eliza Predoiu, Chief Financial Officer, NEPI Rockcastle, potrivit aceleiași surse.

Cele 200 de milioane de euro vor fi folosite pentru rambursarea liniilor de credit utilizate pentru achiziționarea a două centre comerciale din Polonia, Forum Gdansk și Copernicus Shopping Centre. Cele două mall-uri au fost finalizate în ultima lună a anului trecut. 

Noul credit reprezintă încă un pas din strategia grupului de a accesa diferite surse de finanțare și de a își consolida relațiile cu partenerii bancari. Finanțarea a fost obținută la un nivel competitiv al costului cu dobânda, în condițiile actuale ale pieței, prin raportare la ratele Euribor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2335

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus