Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

La șase luni, Andreea era operată pe inimă, iar acum aleargă la Maratonul din Sibiu. Cătălina Costache: A fost unul dintre copiii de care m-am atașat cel mai mult

La șase luni, Andreea era operată pe inimă, iar acum aleargă la Maratonul din Sibiu. Cătălina Costache: A fost unul dintre copiii de care m-am atașat cel mai mult

În urmă cu cinci ani Fundația Polisano îi salva viața, iar acum Andreea aleargă la Maratonul Internațional Sibiu pentru construirea unui parc în Săcădate, satul în care își petrece o bună parte din timp alături de familia ei. Povestea micuței din Sibiu a fost făcută publică pe pagina de Facebook a Cătălinei Costache de la Fundația Polisano.

„Acum 5 ani, mângâiam o mogâldeață ce tocmai fusese operată pe inimă la Sibiu cu ajutorul unei echipe de medici britanici. Știam că are doar 6 luni, că se numește Andreea și că are o situație familială dificilă. Operația s-a realizat atunci cu sprijinul Fundatia Polisano si a sponsorilor ei. A fost unul dintre copiii de care m-am atașat cel mai mult, și nu eram singura. Cadre medicale sau parteneri de-ai noștri si-ar fi dorit sa o adopte”, a scris Cătălina pe pagina sa de Facebook.

„Era cel mai dificil caz din acea misiune operatorie”

Andreea a ajuns la Fundația Polisano prin intermediul doamnei doctor Viorela Cotârlă, cardiolog pediatru la Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

„Noi primim multe cazuri atât de la doamna doctor, cât și de la alți cardiologi pediatrii din țară, cu rugămintea de a-i sprijini. Era cel mai dificil caz din acea misiune operatorie care s-a desfășurat cu sprijinul echipei medicale britanice și era cel mai fragil copilaș operat în acea misiune, avea mult sub greutatea normală.

Am avut atunci vizitatori, parte dintre parteneri, sponsori, amabasadorul Angliei. Toată lumea a fost impresionată de Andreea mai ales că era singurică în pătuț, ceilalți copii fiind alături de părinți”, a povestit Cătălina pentru Turnul Sfatului.

Andreea aleargă la maraton pentru un loc de joacă în satul Săcădate

La vârsta de trei ani, micuța a fost dată în plasament la familia la care se află și în prezent. A făcut recuperare la spitalul de pediatrie și a fost supravegheată pentru a i se  monitoriza evoluția.

„În tot acest timp am rămas în contact cu asistenta socială de la Direcția de Protecție a copilului care se ocupă de acest caz și care mi-a dat vești de la Andreea”, a mai spus Cătălina .

Aleargă la maraton

Andreea împlinește anul acesta șase ani și va alerga pentru amenajarea locului de joacă și a parcului din Săcădate, satul în care își petrece timp alături de familia ei și în care și-ar dori să se poată juca mai mult.

„Pentru că este o învingătoare, Andreea merită toată susținerea noastră pe linkul atasat: https://maratonsibiu.ro/inscriere-sustinator/?alergator=110. Proiectul mai are nevoie cam de 7.500 lei pentru a deveni realitate. Iar Andreea cea luptătoare are nevoie să știe că oameni frumoși sunt din nou alături de ea”, a mai transmis Cătălina.

Despre proiectul pentru care aleargă Andreea

„Parcul copiilor – Săcădate” este proiectul cu care Asociația „Vatra Satului-Săcădate" s-a înscris la Maratonul Internațional Sibiu. Proiectul comunitar își propune să realizeze un parc pentru copiii din sat, cu locuri de joacă atractive și cu un mobilier adecvat, care să invite la petrecerea timpului în aer liber.

Grupul țintă al proiectului este format din elevii școlii din Săcădate, de copiii și tinerii din sat, precum și de membrii asociației. Suma pe care asociația vrea să o strângă este de 10.000 de lei, iar până în acest moment s-au strâns peste 2.600 de lei. Toți cei care doresc să susțină proiectul o pot face aici.

Sursă foto: Maratonul Internațional Sibiu/ Facebook

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus