Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Filarmonica deschide „Cafeneaua muzicală”. Discuții cu Răzvan Pop despre ce se întâmpla la Sibiu în perioada în care au fost compuse lucrările muzicale

Filarmonica deschide „Cafeneaua muzicală”. Discuții cu Răzvan Pop despre ce se întâmpla la Sibiu în perioada în care au fost compuse lucrările muzicale

Filarmonica Sibiu deschide joi seara, înainte de concertul simfonic, "Cafeneaua muzicală", la subsolul clădirii, unde dirijorul Cristian Lupeş, directorul instituţiei, împreună cu istoricul Răzvan Pop, directorul Bibliotecii Judeţene "ASTRA" din Sibiu, vor dialoga despre ce se întâmpla la Sibiu în perioada în care au fost compuse lucrările muzicale.

"Înaintea fiecărui concert, aici vor avea ocazia să socializeze, să cunoască amănunte inedite despre programul serii, să urmărească dialoguri de colecţie şi chiar să pună întrebări invitaţilor. În fiecare săptămână, evenimentul aduce personalităţi ale vieţii culturale în faţa publicului sibian. Prima conferinţă din această serie va avea loc joi, 20 aprilie, începând cu ora 18,30. Dirijorul Cristian Lupeş, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu, va prezenta conceptul artistic al concertului simfonic în dialog cu istoricul Răzvan Pop, managerul Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu, care va creiona contextul istoric şi ne va vorbi despre ce se întâmpla la Sibiu în perioada în care au fost compuse lucrările muzicale", se arată în comunicatul de presă remis Agerpres.

Accesul publicului la conferinţă este permis pe baza biletelor de intrare la concert. Conferinţa va fi transmisă în direct şi pe pagina de Facebook a Filarmonicii din Sibiu. Următoarea ediţie a "Cafenelei muzicale" este programată joi, 27 aprilie, tot de la 18,30.

Concertul de joi seara al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu îl va avea ca dirijor pe Ovidiu Bălan, iar solist va fi Vlad Dimulescu - pian.

Program

Carl Maria von Weber - Uvertura operei "Oberon"
Piotr Ilici Ceaikovski - Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră
Felix Mendelssohn Bartholdy - Simfonia a V-a "Reforma"

"Cafeneaua muzicală" este o iniţiativă a Filarmonicii de Stat Sibiu în colaborare cu Eco Zen Boutique. 

foto Filarmonica Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus