Duminică,
04.06.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Cu ce se spălă fructele și legumele ca să nu ne îmbolnăvim?

Cu ce se spălă fructele și legumele ca să nu ne îmbolnăvim?

Trăim într-o lume în care se folosesc tot mai multe substanțe chimice. O lume în care abundă mâncarea procesată. Este important să știm că și alimentele naturale precum fructele și legumele sunt deseori contaminate cu diverse substanțe chimice cu care s-au întâlnit în procesul de creștere.

Binteles, așa cum a spus și Darwin, specia cea mai puternică este aceea care se adaptează, chiar și așa e bine să folosim fructe și legume cât mai organice, fără urme de pesticide.

Pesticidele sunt folosite pentru a proteja culturile de insecte, germeni, rozătoare sau buruieni. Multe dintre acestea sunt dăunătoare omului. Bine, îmi poți spune acum că se regăsesc în cantități infime și nu contează.

Din păcate, lucrurile nu sunt atât de simple și puțin cu puțin se face mult. Așa că dacă consumăm multe fructe și legume, tratate chimic, chiar dacă le consumăm în scopul de a ne asigura cât mai mulți micronutrienti, s-ar putea să ne facem un deserviciu în același timp.

Ce putem face?

1. Să ne aprovizionăm cu legume și fructe bio.

2. Să spălăm foarte bine fructele și legumele înainte de a le consuma.

Cum spălăm fructele și legumele?

1. Le putem spăla câteva minute sub jet de apă rece.

2. Se spălă cu detergenți speciali din comerț.

3. Le spălăm cu apă rece și bicarbonat.

Metoda mea preferată și de fapt cea mai eficientă este să spăl fructele și legumele pe care le cumpăr din supermarket cu apă și bicarbonat. Personal spăl toate fructele și legumele cu apă și bicarbonat.

Prima dată le spăl bine sub jet de apă rece, apoi le las într-o soluție de apă cu bircabonat (1 lingură bicarbonat la 1 litru apă) pentru cel puțin 10-15 minute.

Există un studiu care atestă că spălarea acestora cu apă și bicarbonat s-a dovedit a fi cea mai eficientă soluție.

Acest studiu a constatat că spălarea merelor într-o soluție de bicarbonat de sodiu și apă, timp de 15 minute a îndepărtat aproape toate reziduriile de pesticide.

Din păcate această metodă îndepărtează doar pesticidele aflate pe coajă, nu îndepărtează și pesticidele care au pătruns în interiorul fructelor să al legumelor.

Cea mai sigură metodă pentru a îndepărta pesticidele din coajă este de a decoji fructe/legume, însă prin acest procedeu pierdem micronutrientii, fibrele aflate în coajă.

Spor la sănătate!

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Corina Macrea

de Corina Macrea

Health Coach

0741313451

corinamacrea.ro

 

Comentarii

1 comentarii

Doina

Acum 1 lună

"specia cea mai puternică supraviețuiește". Supraviețuiește specia cea mai crudă. Cetățenii cei mai cruzi, nu cei mai puternici. Politicienii cei mai cruzi, nu cei mai puternici. Cu cât ești mai crud, calci pe toți, ii omori, supraviețuiești. A fi puternic este diferit de a fi crud. Ești puternic sa te aperi, te aperi cu putere de ce este rău în jur. Politicienii nu sunt puternici. Ei sunt influenți și cruzi. Pentru bani, pământ, avere, își omoară populatia lent și sigur Întotdeauna supraviețuiesc cetățenii cei mai cruzi. Din orice industrie care vrea profit, mare profit. Adaptarea înseamnă evoluție și schimbare? Ce adaptare? Sa te adaptezi la raul produs de cei care vor profit, lasandu te sărac lipit pământului și bolnav, dator la cămătarii bancheri? Adaptarea la chimicale și la orice altceva este dăunător sănătății interioare, reprezintă moartea noastră. Vorba cuiva, noi suntem deja morți, dar inca nu am aflat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus