Luni,
24.06.2024
Innorat
Acum
21°C

Școlile sibiene, dezinteresate de Cupa „Micul Pilot”. Doar 15 școli din tot județul au participat la eveniment

Școlile sibiene, dezinteresate de Cupa „Micul Pilot”. Doar 15 școli din tot județul au participat la eveniment

Cea de-a treia ediție a Cupei „Micul Pilot”, organizată de Noah Rally Team, cu sprijinul Inspectoratului Școlar General, a adus reprezentanți din 15 școli din județul Sibiu la concursul desfășurat astăzi la Târgul Obor. Organizatorii așteptau reprezentanți din aproape 100 de școli din județ.

Cupa „Micul Pilot” e un eveniment gândit pentru a promova sporturile cu motor în rândul elevilor de școală generală. 15 școli din județ au răspuns invitației de a participa la acest eveniment, din cele peste 100 așteptate.

„Îmi este greu să merg din școală în școală în fiecare an. Anul acesta am încheiat un parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, care a anunțat toate școlile de organizarea acestui eveniment doar că o mare parte dintre directori nu au dat mai departe anunțul către profesorii de sport sau alți profesori responsabili astfel că acum o lună aveam doar 13 elevi înscriși”, spune Iulian Săvulescu, reprezentantul Noah Rally Team și organizatorul evenimentului.

Cupa Micul Pilot

Au venit la eveniment elevi ai școlilor din Rășinari, Vurpăr, Bradu, Avrig, Șeica Mare. Din municipiul Sibiu, însă, doar 5 unități de învățământ și-au trimis reprezentanții pentru a participa la acest concurs. „Atunci am început să sun din școală în școală, dar majoritatea profesorilor mi-au spus că nu au primit nimic. Am sunat la una din școli, nici nu am apucat să îi spun altceva decât cine sunt și mi-a spus că nu sunt interesați. Alții m-au ascultat și mi-au cerut să le trimit pe mail, nu am primit niciun răspuns. Alții mi-au spus că mă sună înapoi, alții că să revin miercuri, alții nu mi-au mai răspuns la telefon. Eu nu îi înțeleg de ce. Sunt premii pe care eu le dau, nu le-am cerut nimic în afară de prezența copiilor”, mai spune Săvulescu.

Evenimentul a fost special organizat în timpul acestei săptămâni, când în școli se desfășoară fie Săptămâna Altfel, fie Săptămâna Verde. Intenția organizatorilor a fost de a avea câte un echipaj format din 2 elevi din fiecare școală din județ. Au răspuns apelului doar 15 școli.

Sfaturi de la poliție, lecții de la ISU și cai putere la vedere

Elevii prezenți au avut ocazia să vadă de aproape două mașini de raliu, un Renault Clio condus de tânărul Andrei Mălaiu, pilot junior, participant în campionatul național de slalom paralel și autoturismul Hyundai cu care Noah Rally Team concurează în acest campionat.

Pe lângă prezentarea mașinilor, tinerii elevi au putut să asculte sfaturile foarte bune primite de la reprezentanții IPJ Sibiu despre conducerea preventivă și măsurile pe care trebuie să le iei când ești pasager într-o mașină. Un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență i-a învățat apoi pe copii cum și în ce condiții se acordă primul ajutor în cazul unui accident rutier, unul dintre elevi fiind și „manechin” pe parcursul demonstrației, care a prezentat cum se protejează coloana cervicală la extragerea unei persoane dintr-o mașină accidentată.

Cupa Micul Pilot

Toate informațiile oferite atât de organizatorii concursului cât și de reprezentanții autorităților au fost prinse într-un chestionar, pe care elevii l-au completat și în baza căruia au primit premii, cupe, diplome, șampanie pentru copii, cursuri gratuite de karting și vouchere de reduceri din partea celor doi sponsori ai evenimentului.

„Prin acest concurs vrem să îndreptăm cât mai mulți tineri spre acest sport. Cel puțin să vadă, să ia contactul cu acest sport, că nu se știe, oricare poate deveni mâine campion la karting, la raliuri, este posibil orice”, încheie Iulian Săvulescu.

Cupa Micul PilotCupa Micul Pilot

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

Dan

Acum 1 an

Pai scolile sunt inca conduse de oameni care traiesc in trecut (in comunism), nu vor responsabilitati suplimentare (acestea actuale oricum nu prea exista), sunt lenesi si lipsiti de initiativa, dar scaunul este comod si banii vin, ai nimeni nu vrea probleme ca sa ii deranjeze. Asa este educatia, de la parinti la cadre, totul este o limitare a intelectului si nu o dezvoltare. Cum vedem copii capabili, cum sa fie redusi la limita celor "smecheri" dar nu capabili intelectual.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus