Alexandra Gavrilov este profesor la cele două clase de Arta actorului de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu. Ea predă tot ceea ce ține de actorie, iar anul acesta elevii ei au reușit să obțină premiul special la Olimpiada Națională care a avut loc la Brăila. 12 copii ce fac parte din colectivul clasei a XI-a T au reușit să impresioneze juriul cu spectacolul „Frânturi din vitalitate”, o poveste despre bullyingul din școli.
Alexandra Gavrilov predă la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” toate materiile care țin de actorie: de la arta actorului, euritmie, estetică, dicție, până la arta spectacolului și management artistic.
Este absolventă a unui liceu pedagogic, în Galați, orașul ei natal.
Prof. Alexandra Gavrilov
„Încă de pe băncile liceului am început să cochetez cu arta actorului. M-am înscris în trupa de teatru a liceului iar ulterior la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” unde făceam multe exerciții de improvizație și spectacole. Să merg în weekend la producțiile Teatrului Dramatic Fani Tardini din Galați era activitatea mea favorită. La începutul clasei a XII-a mi-a devenit din ce în ce mai clar că vreau să urmez o facultate vocațională. M-am pregătit, am dat admiterea la Facultatea de Litere și Arte din Sibiu, iar următorii 5 ani am studiat actoria”, spune Alexandra.
Dascălul este de părere că Sibiul este un oraș foarte dezvoltat din punct de vedere cultural și spune că a avut ocazia să vadă spectacole extraordinare și să cunoască oameni valoroși în Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.
„Acum doi ani am primit propunerea de a fi profesoară de arta actorului în cadrul Liceului Teoretic Onisifor Ghibu și mă bucur mult că am acceptat. Am descoperit în mine valențe și resurse de care nu eram conștientă și am crescut alături de elevii mei. Diferența de vârsta dintre mine și ei este de doar 9-10 ani și cred că acest aspect ne-a ajutat mult să avem încredere unii în ceilalți și să vrem să descoperim acest domeniu împreună”, mai spune Alexandra Gavrilov.
12 elevi premiați la Olimpiada Națională
În prezent sunt două clase de Arta actorului la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”. Clasa a IX-a T și clasa a XI-a T. Potrivit Alexandrei, în ambele clase sunt copii foarte talentați, pasionați și iubitori de frumos.
„Chiar dacă nu vor merge toți mai departe la o facultate de arta actorului, profilul vocațional îi ajută să se dezvolte din punct de vedere estetic și cultural și le oferă libertatea de a se cunoaște atât pe ei, cu calități și defecte, cât și pe ceilalți, dezvoltându-și, treptat, empatia și inteligenta emoțională. Mulți dintre elevii înscriși la acest profil și-au făcut un obicei din a viziona, săptămânal, spectacole de teatru și asta nu poate decât să mă bucure. E un obicei sănătos”, spune ea.
O parte dintre acești copii au participat anul acesta la Olimpiada Națională de Arta Actorului. Este vorba despre Teodor Butănescu - Volanin, Arina Călvun, Alexia Coman, Clara Dangl, Diana Gîrlea, Maya Hogea, Narcis Perju, Dena Rudolf, Cristina Ruxanda, Daria Sandu, Casian Stancu și Vanessa Tatu. Toți fac parte din colectivul clasei a XI-a T și împreună au pus în scenă spectacolul de teatru „Frânturi din vitalitate”.
„Faptul că munca noastră a fost recunoscută și apreciată de către jurați și am fost premiați nu poate decât să ne confirme că am făcut treabă bună și că suntem pe drumul cel bun”, spune Alexandra.
Spectacolul are la bază textul „Avioane de hârtie” scris de Elise Wilk. Este un text care abordează ca temă principală bullyingului, din păcate atât de răspândit printre adolescenți, și fragilitatea acestei vârste.
„Suntem tare bucuroși, în primul rând, că am avut ocazia să participăm la Olimpiada Națională de Arta Actorului. Faptul că munca noastră a fost recunoscută și apreciată de către jurați și am fost premiați nu poate decât să ne confirme că am făcut treabă bună și că suntem pe drumul cel bun”, spune dascălul.
Vor să joace acest spectacol în fața a cât mai multor elevi
Alexandra își dorește ca cei care au avut ocazia să se întâlnească cu acest profil să nu uite niciodată să se joace.
„Curiozitatea și bucuria trebuie să ne rămână aspecte ale vieții, indiferent de vârstă”.
De asemenea, și-ar dori ca spectacolul „Frânturi din vitalitate” să poată fi jucat pentru câți mai mulți elevi din județul Sibiu.
„În spectacol sunt prezentate scene dure care, din păcate, reprezintă realitatea din unele școli din România. Vrem să tragem un semnal de alarmă și să provocăm la dialog. După reprezentațiile pe care le-am avut în cadrul liceului au existat discuții deschise cu publicul. La aceste întâlniri, cu lacrimi în ochi, unii dintre ei au ales să împărtășească întâmplări reale, unele dintre ele tragice, care au fost rezultatul bullyingului”, transmite prof. Alexandra Gavrilov.
În luna mai acești copii vor avea o reprezentație pentru elevii din orașul Agnita și speră să nu fie singurul spectacol în deplasare.
„Ne-am bucura să primim invitații de a putea prezenta acest spectacol pentru cât mai mulți adolescenți”, încheie Alexandra.
Credit foto: Alexandru Bădilă
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: olimpiada nationala de asta ac , franturi din vitalitate , avioane de hartie , clasa de actorie , liceul onisifor ghibu sibiu , foto , spectacol , Elise Wilk ,
Vizualizari: 9851
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Erata
Acum 3 ore
Un român
Acum 3 ore
Adina
Acum 4 ore
Unul
Acum 4 ore
Emil