Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Cantitate mare de deșeuri strânsă în urma unei acțiuni de ecologizare în Orlat: „proveneau de la oameni care încă aruncă gunoaiele direct în natură”

Cantitate mare de deșeuri strânsă în urma unei acțiuni de ecologizare în Orlat: „proveneau de la oameni care încă aruncă gunoaiele direct în natură”

Sâmbătă, 29 aprilie, în localitatea Orlat din județul Sibiu a avut loc o acțiune de ecologizare organizată de o parte din locuitorii comunei. Potrivit acestora, acțiunea a fost un succes. Peste 60 de persoane s-au strâns pentru a face curat în localitate.

Sâmbătă, la ora 10.00, s-au strâns peste 60 de participanți, printre care și mulți copii, pentru a participa la o acțiune de ecologizare pe raza localității Orlat. În urma acesteia s-au strâns zeci de saci de gunoi, din păcate, în mare parte peturi de plastic aruncate de oameni.

Doar pe porțiunea dintre „Podul cel lung" și „Podul Catanelor" s-au strâns 15 saci de deșeuri. 

„În urma acțiunii noastre de ecologizare, am reușit să strângem o cantitate uriașă de deșeuri din natură, în special din zona râului. Din păcate, am observat că o mare parte din acestea proveneau de la oameni care încă aruncă gunoaiele direct în natură. Astfel, dorim să îndemnăm toți sătenii să fie mai responsabili și să înceteze cu practica de a arunca gunoaiele în natură.

Este important să conștientizăm că deșeurile aruncate în natură au un impact negativ asupra mediului înconjurător, a animalelor și a noastră. Deșeurile pot distruge habitatul natural al animalelor, pot afecta calitatea solului și pot polua sursele de apă, cu consecințe grave asupra sănătății noastre. Prin urmare, este necesar să acționăm cu responsabilitate și să avem grijă de mediul înconjurător.

Așadar, vă încurajăm să vă implicați în astfel de acțiuni de ecologizare și să respectați regulile de colectare și eliminare a deșeurilor. Dacă toți vom fi mai responsabili și vom contribui la protejarea mediului înconjurător, vom avea un impact pozitiv asupra calității vieții noastre și a generațiilor viitoare”, spune Florin Pop, unul dintre organizatori.

Potrivit acestuia s-au strâns gunoaie pe mai multe fronturi. Au fost echipe pe Cetate și râul Sacel, pe Orlățel, pe Cibinul superior și pe Cibinul inferior.

Acțiunea s-a numit „Să facem Orlatul lună” și la finalul acesteia toți participanții au primit diplome ca mulțumire pentru prezența și aportul adus la curățarea localității. 

Sursa foto: Facebook Florin Pop. 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Emil

Acum 11 luni

Pai vedeti, au ajuns romanii sa stranga gunoaiele strainilor.

Raspunde

Mihai Tanase

Acum 11 luni

Asta o fost actiune de adunat gunoaie, nu are nimic în comun cu ecologizarea...

Raspunde

Chirica

Acum 11 luni

"Cantiate"... Ortografia doamna Budușan! E chiar primul cuvant din titlu!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus