Duminică,
19.05.2024
Cer Senin
Acum
10°C

„Durerea noastră cea mai mare este că ne sunt distruse casele în care am investit”. Camioanele de lemne care trec prin Sibiel crapă zidurile locuințelor din sat

„Durerea noastră cea mai mare este că ne sunt distruse casele în care am investit”. Camioanele de lemne care trec prin Sibiel crapă zidurile locuințelor din sat

Pereți ai caselor fisurați și poduri dărâmate. Sunt două dintre problemele pe care le-a semnalat un cititor al Turnul Sfatului, locuitor al Sibielului. Totul se întâmplă, spune el, din cauza camioanelor cu lemne, care cântăresc peste 40 de tone și care trec zilnic pe străzile din Sibiel.

„Durerea noastră cea mai mare este că ne sunt distruse casele. Trec și câte zece camioane pe zi. Pentru că Sibielul este sit rural, casele noastre nu pot fi reparate oricum. Investim în ele mult mai mult și acum ajung să fie distruse de aceste camioane care trec zilnic prin sat. Avem obligații de la Direcția de culte, obligații pe care le respectăm, dar casele noastre se distrug cu fiecare camion care trece. Pe noi nu ne interesează exploatările care se fac, ne interesează că ni se distrug locuințele”, spune unul dintre locuitorii din Sibiel.

„Vin foarte mulți turiști aici și sunt un real pericol pentru ei”

Podurile din localitate sunt distruse din cauza greutății camioanelor, pereții caselor sunt fisurați și se întâmplă ca lemnele să fie lăsate în voia sorții pe drum, mai arată cititorul.

„În pozele cu lemnele puteți vedea cum sunt lăsate în voia sorții și atârnate în drum. Vin foarte mulți turiști aici și sunt un real pericol pentru ei, oricând pot cădea pe ei. De, asemenea rămân pe termen lung și blochează râul, chiar deviază de multe ori cursul”, mai spune acesta.

Camioanele trec foarte aproape de porțile caselor, iar acestea sunt vizibil distruse. „Dacă iese un copil la poartă, la viteza cu care trec se poate produce și un accident, la mine s-au crăpat pereții, la prietenii mei se mișcă lucrurile în casă, trec de zece ori pe zi și afectează locuințele în care am investit atât”.

Locuitorii spun, de asemenea, că au trimis solicitări inclusiv la Direcția Județeană pentru Cultură Sibiu, dar că nu au primit încă răspunsuri. „Dacă se distruge patrimoniul, ce s-ar putea face este comunicarea cu primăria pentru oprirea transporturilor sau pentru devierea lor temporară”, a spus Dan Nanu, directorul Direcției de Cultură Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

Reporterul Turnul Sfatului a încercat să ia legătura cu primarul Horațiu Răcuciu încă din cursul zilei de ieri, dar nu a reușit. De asemenea, am încercat să luăm legătura, prin primărie, cu un viceprimar, însă telefonul ne-a fost închis.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

12 comentarii

L

Acum 1 an

Blocati accesul acestor criminali, sa vina Garda de Mediu si Politia.....
Raspunde

Jan Sibian

Acum 1 an

Vezi sa nu vina ! La Baia Mare le radeau tiganii in nas directoarei de la garda si continuau sa arda cabluri !
Raspunde

Avand asa mentalitate ...

Acum 1 an

aproape va meritati pagubele: "Pe noi nu ne interesează exploatările care se fac, ne interesează că ni se distrug locuințele” Cel putin jumate din lemnul ala e furat (si nefiscalizat) prin complicitatea angajatilor silvici, politie, toti sefii lor si pana la cel mai inalt nivel - al creaturii ce primitea o "Romanie a lucrului bine facut". Legi avem, dar "statul esuat" condus de un impostor esuat, da ordin politic sa se suspende controalele si sa se alimenteze megafabricile austriecilor nonstop. Controale se fac doar asupra transporturilor amarastenilor de 1 - 2 m3, nu asupra racoantelor cu zeci de mc de lemne.
Raspunde

Mda

Acum 1 an

E normal sa fie deranjați de faptul ca li se distrug casele, dar sa spui ca nu te interesează despre defrișările de pădure e total aiurea. Defapt asta e și cauza pt care mafioți ca cei din zona/primărie pot sa taie pădurile in voie!
Raspunde

AlisonBurgers

Acum 1 an

Hai ca in curand nu vor mai avea ce sa taie si vom putea rasufla usurati. Vom avea desigur tornade, temperaturi maxime si alte fenomene meteo "inexplicabile". Rasa umana nu merita sa supravietuiasca. Suntem niste virusi care ne omoram gazda, si apoi ..aleluia.
Raspunde

Mafia Racuciu

Acum 1 an

Primarul e toata vina, cu aprobarea lui se exploateaza in zona! Nimeni nu urmareste cat se exploateaza si cat afost aprobat sa se exploateze. De la 129 fire(arbore) aprobate spre taiere, la zeci de camioane , e mare distanta..... Autoritati locale zero barat!
Raspunde

Lexus

Acum 1 an

Sedinta consiliu local , elaborata o hotarare de genul: accesul auto cu M>de n tone interzis sau 2. beneficiarii tranporturilor sa fie chemati in justitie pt. suportarea costurilor reparatiilor imobolelor afectate.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Xxx

Acum 1 an

Dar cind trec pe toate strazile din Sibiel camioane cu zeci de tone de materiale de constructii nu va deranjeaza??? Sau alea nu dauneaza caselor pt ca e...pt voi???? Cind munceste altul ..nu va convine! In plus din cite stiu( scuze daca gresesc) ala pe unde s a filmat e drum judetean! Asa ca...!!! Plus ca drumul e acolo si e folosit de zeci de ani! Acum ca x sau y si au cumparat o casa linga drum...gata blocam dumul ca l deranjeaza! Astia adin ca aia care in ultimii 30 de ani si au cumparat case in Turnisor iar acum se pling ca i deranjeaza avioanele...sa treaca prin alta parte ca au ei casa acolo. Da stiau unde e aeroportul cind si au cump casa!!! Si in plus...hai sa o mai lasam cu...defrisarile ! Locuitorii din Sibiel cu ce se incalzesc??? Din cite stiu tot cu lemn! Pt nevoile lor...nu sint ...defrisari nu i asa???
Raspunde

Tiberica Sohodol

Acum 1 an

Acele lemne sunt folosite sa se hraneasca familiile si copiii nostri ai romanilor in tara noastra sfanta! Nu mai aparati austriecii care ne fura toata avutia, sa fim romani intre noi ca prea ne-au invrajbit altii aici in tara noastra!
Raspunde

Claudiu

Acum 1 an

Verificați prin aplicația inspectorul pădurii dacă au avize valabile dupa nr de masina, e simplu! Dacă nu e în regulă sunati la 112! Asta dacă aveți dubii în privința legalității transportului. Dacă nu sunteți băgați în seama de primar atunci mergeți și pichetați primaria! Puneti presiune pe autorități ca altfel nu va rezolva nimeni problema! Luați atitudine!
Raspunde

Raluca

Acum 1 an

Am sunat de cateva ori. Am primit inapoi telefon anonim, sa stau pe treaba mea daca vreau sa am loc de munca in continuare. Stiau si numele copiilor...

Raspunde

Gladiatorul

Acum 1 an

Nu vă interesează defrișările, pentru că și voi faceți așa, doar că nu pe lângă ce este al vostru. Așa îi românul, dacă nu este lucrul lui, praf de el, chiar dacă pe viitor îl va afecta, va da vina pe soartă și pe stat, dar când este ceva al lui. Asta este romanul, neam prost a fost, neam prost va rămâne.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus