Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Va fi depășită „borna” celor 2.000 de elevi: începe a patra ediție a proiectului „Lăsați copiii să vă vorbească despre deșeuri”

Va fi depășită „borna” celor 2.000 de elevi: începe a patra ediție a proiectului „Lăsați copiii să vă vorbească despre deșeuri”

Cu cea de-a patra ediție a proiectului „Lăsați copiii să vă vorbească despre deșeuri”, care începe în această primăvară, va fi depășit numărul de 2.000 de elevi sibieni interesați de modul în care deșeurile sunt reciclate în mod corect.

”Lăsați copiii să vă vorbească despre deșeuri” este un proiect care se adresează în primă fază elevilor din ciclul primar (generație tot mai receptivă la problemele de mediu). Prin intermediul acestor elevi, cu ajutorul unei campanii de conștientizare publică, proiectul își propune să transmită mesajele referitoare la importanța colectării selective a deșeurilor la generațiile adulte (părinți și bunici), uneori mult mai receptive la mesajele propriilor copii, respectiv nepoți, decât la mesajele transmise prin metodele tradiționale.

În cadrul proiectului, pe parcursul lunii mai, peste 600 de elevi vor participa la o serie de evenimente care implică proiecții de filme documentare despre importanța colectării selective și impactul acesteia asupra mediului. Reprezentanți ai ADI Eco Sibiu, ai Soma (operatorul de colectare și transport și de administrare a stațiilor de sortare de la Șura Mică și Cisnădie) vor răspunde întrebărilor elevilor pe subiectul colectării selective, alături de super-eroii PETrică, Mărie-hârtie, BIOrel, Miticlă și Tanti Rezi.

La ediția din acest an, vor participa elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 21, Colegiului național „Octavian Goga”, Școlii gimnaziale nr. 2 din Sibiu, Școlii gimnaziale „Regele Ferdinand”, Școlii gimnaziale „Nicolae Iorga” și Centrului de educație incluzivă nr. 2 din Sibiu

Cu ajutorul ochelarilor din categoria VR (virtual-reality), elevii vor putea viziona imagini 360 de grade din stațiile de sortare și compost ale Sibiului, precum și de la depozitul de deșeuri de la Cristian, pentru a vedea cu ochii lor efectul (ne)colectării selective a deșeurilor.

Acest material a fost publicat în cadrul proiectului ”Lăsați copiii să vă vorbească despre deșeuri”

Acțiune cofinanțată de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda comunității

Proiect sprijinit de 

 

Parteneri

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus