Duminică,
23.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Șeful Continental România: ”În privința angajaților nu vom fi afectați de electrificarea mașinilor”

Șeful Continental România: ”În privința angajaților nu vom fi afectați de electrificarea mașinilor”

Christian von Albrichsfeld, șeful Continental România, anunță într-un interviu acordat recent Economica.net că cererea tot mai mare pentru mașini electrice pe plan internațional nu va afecta numărul angajaților Continental din România.

Cu aproximativ 4.000 de angajați în Zona Industrială Vest, Continental este cel mai mare angajator din Sibiu.

”În cazul nostru, categoric, nu va exista o reducere a numărului de angajați odată cu electrificarea mașinilor. Continental deja nu mai dezvoltă și produce multe elemente pentru mașini cu ardere internă. La ContiTech mai facem câteva lucruri precum curele sau furtunuri, însă acolo vom reuși să facem o restructurare care nu va afecta numărul de locuri de muncă. Însă tot ceea ce cercetăm, dezvoltăm și producem este gândit astfel încât să poată fi folosit fie atât pentru mașini termice cât și electrice, fie strict pentru electrice. Deci, în privința angajaților nu vom fi afectați de electrificarea mașinilor”, a declarat Christian von Albrichsfeld, șeful Continental România, pentru Economica.net.

În cadrul aceluiași interviu, Christian von Albrichsfeld a precizat că anul acesta Continental Sibiu va beneficia de ajutor de stat pentru investițiile planificate. Reamintim că la Sibiu Continental a anunțat deja construirea unui modul nou, cel cu numărul 7. Acesta presupune și extinderea spațiilor conexe: zona de logistică, birouri, infrastructură IT, precum și a cantinei și grădiniței, potrivit unui comunicat al companiei.

Modulul 7 va avea o suprafață de peste 15.000 metri pătrați și o capacitate pentru peste 700 de persoane. Din această suprafață, 6.500 metri pătrați sunt alocați zonei de producție, iar restul spațiului este aferent zonei de logistică, zonei de birouri, precum și a altor spații adiționale, toate dotate cu echipamentele necesare. Extinderea vine și cu un nou corp pentru cantina locației. Lucrările de construcție sunt prevăzute să înceapă la mijlocul anului viitor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus