Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Știrile zilei - 15 mai. Sibiul poate primi până la 490 de mil. de euro pentru noul Spital județean, salamul de Sibiu în magazinele din SUA, Tronsonul 5 din Sibiu – Pitești se apropie de 40%

Știrile zilei - 15 mai. Sibiul poate primi până la 490 de mil. de euro pentru noul Spital județean, salamul de Sibiu în magazinele din SUA, Tronsonul 5 din Sibiu – Pitești se apropie de 40%

Turnul Sfatului vă prezintă o selecție a celor mai importante subiecte de azi, 15 mai.

Proiect în consultare: Sibiul poate primi până la 490 de mil. de euro pentru noul Spital județean. Restul, din contribuție proprie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat în consultare publică proiectul ordonanței de urgență pentru aprobarea criteriilor în baza cărora să fie împărțiți banii Programului Sănătate, pentru construcția de noi spitale. Criteriile date publicității deschid toate porțile pentru ca proiectul noului Spital județean să primească mai bine de 92% din necesarul estimat în prezent. Detalii aici.

Bunele maniere cu studenții de la Facultatea de Științe Economice

Patru studenți din anul doi de la Facultatea de Științe Economice au desfășurat în perioada 20-21 aprilie un proiect prin care și-au propus să învețe copiii de la Liceul Teoretic „August Treboniu Laurian” din Agnita care sunt bunele maniere. Detalii aici.

Fotografii cu zeci de carduri de sănătate pierdute, publicate pe Facebook

În această dimineață, pe pagina de Facebook „Obiecte Pierdute Sibiu” au stat mai bine de o oră fotografii cu zeci de carduri de sănătate pierdute de sibieni fără ca datele acestora să fie blurate sau acoperite. În urma unei sesizări făcute de redactorul Turnul Sfatului către reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Sibiu situația a fost clarificată și remediată. Întreaga poveste poate fi citită aici.

Construit în urmă cu 70 de ani, podul din centrul comunei Sadu va fi demolat

Podul din centrul comunei Sadu urmează să fie demolat. În locul său, va fi construit unul nou cu o lungime de 20,7 metri, o lățime de 10,8 metri și prevăzut cu trotuare pentru pietoni, amplasate pe ambele laturi. Detalii aici.

Tronsonul 5 din Sibiu – Pitești se apropie de 40%

Tronsonul 5 din Autostrada Sibiu – Pitești, cel care va lega Piteștiul de Curtea de Argeș ar putea fi terminat la începutul anului 2025, anunță Asociația Pro Infrastructură, însă cel mai probabil constructorul va prefera să se încadreze în termenul de 4 ani de execuție, ceea ce înseamnă toamna lui 2025. Detalii aici.

Un producător de mezeluri duce Salamul de Sibiu în magazinele din Statele Unite ale Americii

Grupul Cris-Tim, liderul pieței de mezeluri din România a fost certificat să exporte salamul de Sibiu IGP pe piața din Statele Unite în urma unui audit riguros al Food Safety and Inspection Service (FSIS) efectuat în România. Detalii aici.

Bucătăresele Spitalului TBC Sibiu, în finala unei competiții naționale de gătit pentru pacienți

În condițiile în care Spitalul Clinic Județean Sibiu se află intr-un continuu scandal cu privire la calitatea mâncării de mai bine de un de zile, Spitalul TBC ajunge în finala unui concurs național dedicat mâncării gătite în spitale. Evenimentul a fost organizat de Spitalul Municipal Sighișoara, în colaborare cu Federația Sanitas din România. Întreg articolul aici.

A treia licitație pentru cafeneaua de la Baia Populară

Serviciul public Baia Populară din cadrul Primăriei Sibiu invită agenții economici pentru a treia oară să participe la licitația privind închirierea unui spațiu de peste 200 mp din incinta instituției, în vederea administrării unei cafenele. Prețul de pornire e același anunțat anul trecut. Detalii aici.

După 20 de ani, Psihiatria nu va mai administra Castelul Turnu Roșu

Proiectul de reabilitare a Castelului Turnu Roșu, unul dintre cele mai frumoase monumente din județul Sibiu, trebuie să treacă printr-o nouă etapă birocratică - actualizarea extrasului CF în vederea retragerii dreptului de administrare al Spitalului de Psihiatrie. Acest lucru e necesar ca dosarul să fie eligibil pentru finanțare din fonduri europene nerambursabile. Informații aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus