Sâmbătă,
18.05.2024
Partial Noros
Acum
10°C

Lista liceelor din Sibiu care vor primi între 60 și 120 de mii de euro pentru laboratoare inteligente

Lista liceelor din Sibiu care vor primi între 60 și 120 de mii de euro pentru laboratoare inteligente

Ministerul Educației a publicat joi seara rezultatele evaluării finale pentru dotarea cu Smart-Labs a liceelor din România. Municipiul Sibiu are în tabel aprobate sume pentru pentru 11 licee și pentru Palatul Copiilor.  Acestea urmează să primească o finanțare de 60.000 de euro pentru un laborator sau 120.000 de euro pentru două laboratoare. 

Ministerul Educației a publicat lista cu liceele care sunt eligible pentru a primi finanțarea necesară pentru dotarea unuia sau a două laboratoare inteligente, în funcție de câte au cerut prin proiectele depuse. Suma totală acordată este e 120 de mii de euro pentru două astfel de laboratoare.

În tabelul publicat de minister pot fi identificate 11 licee din municipiul Sibiu, Palatul Copiilor și Liceul Tehnologic „Ilie Măcelariu” din Miercurea Sibiului. Potrivit unor informații pe surse în tot județul ar exista aproximativ 30 de licee care beneficiază de bani pentru crearea acestor laboratoare. În table însă sunt greu de identificat pentru că cei e la minister au trecut doar numele școlii și localitatea. Tabelul îl găsiți AICI.

Din cele maxim 100 de puncte pentru proiect, 10 au fost pentru zone defavorizate. Proiectul „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor” este finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Au fost alocate 117.499.800,00 de euro, prin PNRR, pentru dotarea cu echipamente TIC de tip „smart lab” și materiale educaționale specifice pentru dezvoltarea unui laborator digital inteligent.

De asemenea, s-au putut accesa bani și pentru un al doilea laborator inteligent dacă numărul de elevi înscriși în anul școlar 2022 - 2023 este de minimum 500, în acest caz, finanțarea pentru al doilea laborator inteligent acordându-se pe baza scorului rezultat din următorii indicatori (în ordine descrescătoare): 50% - numărul de elevi (liceal) înscriși; 25% - media la examenul de bacalaureat pe liceu în ultimii 3 ani; 25% - rata de promovare la examenul de bacalaureat (din numărul de candidați înscriși) în ultimii 3 ani.

Lista proiectelor admise în Sibiu

DOTAREA CU LABORATOARE INTELIGENTE A COLEGIULUI TEHNIC ENERGETIC SIBIU

DOTAREA CU LABORATOARE INTELIGENTE A LICEULUI TEHNOLOGIC „INDEPENDENȚA” SIBIU

DOTAREA CU LABORATOARE INTELIGENTE A UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT SECUNDAR SUPERIOR, A PALATELOR ȘI A CLUBURILOR COPIILOR

DOTAREA CU LABORATOARE INTELIGENTE A COLEGIULUI NAȚIONAL „GHEORGHE LAZĂR" SIBIU - 

DOTAREA CU LABORATOARE INTELIGENTE A PALATULUI COPIILOR SIBIU

DOTAREA CU LABORATOARE INTELIGENTE A COLEGIULUI TEHNIC CIBINIUM SIBIU

SMARTLAB BARITIU SIBIU - COLEGIUL ECONOMIC GEORGE BARITIUSIBIU 

DOTAREA CU LABORATOARE INTELIGENTE A LICEUL TEHNOLOGIC „AVRAM IANCU” SIBIU'

DOTAREA CU LABORATOARE INTELIGENTE A COLEGIULUI NAȚIONAL „SAMUEL VON BRUKENTHAL” SIBIU' - 

DOTAREA CU LABORATOARE INTELIGENTE A COLEGIULUI NAȚIONAL PEDAGOGIC „ANDREI ȘAGUNA” SIBIU 

DOTAREA CU LABORATOARE INTELIGENTE A LICEULUI TEORETIC CONSTANTIN NOICA SIBIU

DOTAREA CU LABORATOARE INTELIGENTE A COLEGIULUI NAȚIONAL „OCTAVIAN GOGA” SIBIU 2

DOTAREA CU LABORATOARE INTELIGENTE A LICEULUI TEHNOLOGIC „ILIE MĂCELARIU” MIERCUREA SIBIULUI' 

 

Foto principală ilustrativă: Arhiva TS

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Profu

Acum 11 luni

Si bineinteles Liceul Tehnologic Cisnadie. Dar a scapat, nu a fost observat... Rezultatele de la simulare nu au scapat. Ca de obicei, cand se intampla ceva bun nu se mediatizeaza.
Raspunde

Profu

Acum 11 luni

Pe lista se pot identifica si Liceele Tehnologice Saliste, Talmaciu, Marsa, Cisnadie Dar ca orice lucru bun nu este mediatizat. In cazul liceelor tehnologice se observa doar atunci cand se intampla lucruri negative.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus