Duminică,
04.06.2023
Innorat
Acum
13°C

Mesajul scris de președintele Germaniei în Cartea de Onoare: „Sibiul mi-a devenit drag inimii”

Mesajul scris de președintele Germaniei în Cartea de Onoare: „Sibiul mi-a devenit drag inimii”

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, și-a început vizita oficială în Sibiu la Primăria orașului, întâmpinat fiind de șeful statului, Klaus Iohannis, și primarul Astrid Fodor. Acesta a vizitat prima dată Sibiul acum 15 ani, devenind ulterior cetățean de onoare al orașului în 2015, lucru pe care l-a menționat și în mesajul său lăsat în Cartea de Onoare a Sibiului.

După fotografia oficială din holul Primăriei Sibiu, Frank-Walter Steinmeier a semnat în Cartea de Onoare a orașului. Iată mesajul lăsat de șeful Palatului Bellevue din Berlin:

„Seit meinem ersten Besuch vor 15 Jahren ist mir Hermannstadt aus Herz gewachsen. Mit Dankbarkeit erinnere ich mich an die ehrenvolle Auszeichnung während meines Besuchs im Jahr 2015. Heute das ich als Ehrenbürger von Hermannstadt erneut zurückkommen und freue mich über die bedeutende Rolle die Hermannstadt und seine Bürger und Bürgerinnen engen und freundschaftliche Beziehungen zwischen Rumänien und Deutschland spielen”.

Traducerea mesajului în română: „De la prima mea vizită în urmă cu 15 ani, Sibiul mi-a devenit drag inimii. Îmi amintesc cu recunoștință de premiul onorabil din timpul vizitei mele din 2015. Astăzi revin ca cetățean de onoare al Sibiului și mă bucur de rolul important pe care Sibiul și locuitorii săi îl joacă în relațiile strânse și prietenoase dintre România și Germania”.

Frank-Walter Steinmeier a primit titlul de „Cetățean de onoare al Sibiului” în anul 2015, când era ministrul federal al Afacerilor Externe al Germaniei. Distincția i-a fost acordată „pentru implicarea susținută în procesul de aderare a României la Uniunea Europeană, precum și pentru contribuția sa la desemnarea Sibiului drept Capitală Culturală Europeană în 2007”.

Urmăriți aici toate evenimentele legate de vizita de azi a președintelui Germaniei la Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 săptămână

De onoarea care lipseste cu desavarsire.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus