Vineri,
22.09.2023
Cer Senin
Acum
15°C

Primăria Cisnădie vrea să amenajeze încă 23 de insule ecologice. A depus un nou proiect în cadrul PNRR

Primăria Cisnădie vrea să amenajeze încă 23 de insule ecologice. A depus un nou proiect în cadrul PNRR

Primăria Cisnădie a depus un nou nou proiect în cadrul PNRR prin care va amenaja încă 23 de insule ecologice pentru o mai bună colectare selectivă a deșeurilor în zonele de blocuri din Cisnădie.

Fiecare insulă va deservi minim 200 de utilizatori și va fi alcătuită din 5 containere individuale pentru biodegradabil, sticlă, plastic/ metal, hârtie/carton și respectiv rezidual.

„S-a obținut deja finanțare europeană nerambursabilă în valoare de 2,5 milioane de lei pentru amenajarea a 27 insule ecologice în locul platformelor existente în zonele de blocuri din Cartierul Arhitecților pentru colectarea deșeurilor”, arată primarul Cisnădiei, Gheorghe Huja.

Acestea vor fi dotate cu echipamente digitale pentru controlul accesului, dar și pentru transmiterea datelor la distanță, care vor fi colectate de un program informatic dedicat. Fiecare apartament arondat acestor platforme va primi carduri de acces astfel cã se va înregistra numărul de utilizări/container.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Sus