Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
15°C

Imagini cu șantierul primului tunel de autostradă prin Carpați. Pe tronsonul 4 din Sibiu – Pitești încep lucrările la tunelul de 1,3 km

Imagini cu șantierul primului tunel de autostradă prin Carpați. Pe tronsonul 4 din Sibiu – Pitești încep lucrările la tunelul de 1,3 km

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu, a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe imagini cu locul de unde va începe construcția primului tunel de autostradă din munții Carpați, care va face parte din Sibiu – Pitești.

”Aici este locul unde începe construirea primului tunel prin Carpați, parte din Autostrada Sibiu - Pitești. Am fost pe șantierul Secțiunii 4: Tigveni - Curtea de Argeș a Autostrăzii Sibiu - Pitești în locul în care începe construirea primului tunel de autostradă în zona montană, pentru care antreprenorul a început lucrările pregătitoare.

Tunelul are o lungime de 1,3 km și este format din 2 galerii principale separate, una pentru fiecare sens de mers”, a scris secretarul de stat.

Tunelul va avea câte 2 benzi pe sens și acostamente, sistem de ventilație, sistem de evacuare, iluminat public, sistem de comunicare și câte o clădire la intrare și ieșire, pentru controlul și operarea tunelului.

Citește și: 

Se lucrează intens pe Autostrada Sibiu – Pitești. 800 de muncitori mobilizați pe secțiunea 5. Porr a început lucrările pe lotul 4

”Antreprenorul estimează un termen de 2 ani pentru săpătura tunelului, 1 an pentru căptușarea interioară și până la 8 luni pentru instalarea echipamentelor și testare”, susține secretarul de stat.

Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș are o lungime de circa 10 km, iar pe această secțiune vor fi realizate 13 lucrări de artă, dintre care 12 poduri, pasaje și viaducte, cel mai lung viaduct fiind de 630 de metri. Cuprinde și construcția unui nod rutier la Țigveni, care va face conexiunea cu secțiunea 3 a Autostrăzii Sibiu - Pitești.

Contractul pentru proiectarea și execuția acestei secțiuni a fost semnat în noiembrie 2021, cu o valoarea de 1,6 miliarde de lei fără TVA și o durată de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare și 44 luni perioada de execuție a lucrărilor. Autorizația de construire pentru execuția lucrărilor a fost emisă în luna martie a acestui an.

Autostrada Sibiu - Pitești va avea o lungime de 122 de km, este împărțită în 5 secțiuni, va lega Centrul și Vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi, fiind parte importantă a Coridorului de Transport Pan-european nr. IV. Este cel mai important proiect de infrastructură rutieră și, totodată, cu cele mai complexe lucrări, având în vedere dificultatea dată de zona montană în care se află traseul autostrăzii, fiind și prima trecere la nivel de autostradă peste Carpați.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Astrea

Acum 3 luni

4 ani?! Păi îl face până la Sibiu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus