Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Topul celor mai doriți angajatori din Sibiu 2023: Continental, NTT Data, BOSCH, Marquardt

Topul celor mai doriți angajatori din Sibiu 2023: Continental, NTT Data, BOSCH, Marquardt

Catalyst Solutions a publicat ediția cu numărul 18 a topului celor mai doriți angajatori pe plan local, rezultatele pentru județul Sibiu dezvăluind un clasament dominat de companii din automotive și IT.

Topul plasează compania Continental pe locul 1, urmată de NTT Data, BOSCH, Marquardt și Microsoft.

Realizatorii topului spun că acest clasament are la bază criterii clare, totul pornind de la răspunsurile locuitorilor din județul Sibiu la întrebarea: Unde ți-ar plăcea să lucrezi?

”Lansat pentru prima dată în urmă cu 18 ani, studiul Cei Mai Doriți Angajatori reprezintă cel mai complex instrument din piață ce măsoară nivelul de atractivitate al angajatorilor locali. În plus, rezultatele studiului oferă o înțelegere complexă a comportamentului candidaților și așteptările acestora în raport cu angajatorii care activează pe piața din România. Mai jos poți vedea topul celor mai doriți angajatori din 2023, stabilit de 298 de respondenți din județul Sibiu care au răspuns la întrebarea deschisă "Care este topul primilor 5 angajatori pentru care iti doresti sa lucrezi?"”, precizează reprezentanții Catalyst Solutions.

Clasamentul nu este tocmai surprinzător, la începutul lunii mai 2023 compania Continental fiind desemnată lider al celor mai doriți angajatori din sectorul automotive din România. Reprezentanții companiei spun că acest rezultat este o recunoaștere a profesionalismului, a pasiunii și implicării constante de care dau dovadă, mai ales în relație cu comunitatea locală.

”La Continental creăm impact, modelăm viitorul mobilității, modelându-ne în același timp propria carieră. Avem pasiunea de a câștiga, libertatea de a acționa, încredere reciprocă și suntem mereu acolo unul pentru celălalt dar și pentru comunitate. Și facem toate aceste lucruri cu dedicare constantă, reziliență, dar și multă distracție și pasiune! Totodată, pornind de la echipa de HR și trăind apoi acest vibe în întreaga organizație, am înțeles în timp că pentru a rămâne competitivi și a face față provocărilor din viitor, trebuie să punem mereu suflet și energie în ceea ce facem, să fim acolo pentru colegii noștri, să ne depășim limitele, să rămânem agili și autentici!”, spune Lăcrămioara Dărăban, Head of HR la Continental Sibiu.

Dacă prezența Marquardt în topul celor mai doriți angajatori din Sibiu era de așteptat, cele două companii menționate mai sus fiind oarecum rivale pe piața locală de ani buni, o noutate este numele BOSCH asociat cu Sibiul.

Oficialii acestei companii și-au făcut publice doar de curând intențiile de a intra pe piața sibiană, în special atrași de forța de muncă de înaltă calificare. În plus, BOSCH găsește tot mai greu oameni în zona de nord a Transilvaniei, unde activează de o lungă perioadă de timp.

Vicepreședintele Bosch România, Tobias Matter, a declarat recent că BOSCH va deschide la Sibiu un birou de cercetare și dezvoltare chiar în centrul orașului nostru. „Avem o mare varietate de activități de dezvoltare, dar principala activitate de acest tip este în domeniul software. Deci focusul la Sibiu va fi pe software”, a spus reprezentantul companiei.

Mai mult decât atât, după pandemie oamenii nu mai sunt dispuși să se mute atât de mult, a adăugat Tobias Matter. „E nevoie de noi idei, proiecte inovative. Uneori ideile îți vin acasă, chiar la duș, dar e nevoie să mergi mai departe, să faci următorul pas. De aceea vrem să construim mai aproape de oameni, ca să putem genera inovație made in Romania”.

Important de menționat că numărul mare al companiilor din IT menționate în acest clasament are la bază percepția oamenilor asupra muncii de la distanță practicată în acest sector, precum și salariile pe medie.

Alte companii care apar în topul celor mai doriți angajatori din Sibiu în 2023 sunt: IFM, Visma Software, SIEMENS, Endava, Bearing Point, Bilstein, Lidl și Harting. Topul poate fi consultat aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

Klaus

Acum 10 luni

Când văd continental pe o listă, știu că lista nu poate fi de încredere
Raspunde

Sibiustan

Acum 10 luni

La fel si cu minunatii de la ifimili. Exact acelasi aluat ca doar acolo s-au scurs o gramada de nulitati de la Conti. Dar comparativ Conti le da clasa la orice capitol - tot bulshit dar mult mai calitativ. Per capita ifm are cel mai mare numar de incompententi pe m2 de birou.
Raspunde

Carcotel

Acum 10 luni

Jos palaria in fata comentariilor voastre, excelent! Si total adevarat! Multi vad, putin pricep
Raspunde

Carcotel

Acum 10 luni

Rar a fost sectiunea de comentarii atat de savuroasa si adevarata :) +1 vote la cele mentionate anterior, din pacate cu asta defilam inainte...nu sunt cine stie ce optiuni in ceea ce priveste angajatori "mari" in oras. Sa vedem ce se contureaza cu bosch, pentru ca restul din top, in mare parte aceiasi marie cu alta palarie, sigura diferenta fiind ce model de palarie preferi sa "porti".
Raspunde

Bambolero

Acum 10 luni

Ați ajuns postacii de la fermă să vă apreciați între voi
Raspunde

Emila

Acum 10 luni

Distractiv că comentează socialii de angajatori
Raspunde

Klaus

Acum 10 luni

Este o gluma! Acest lucru chiar nu mă surprinde. Foarte periculoasă este și intrarea pe potecă dinspre Kaufland. Intri într-un unghi. Când ud vei cădea
Raspunde

Unu

Acum 10 luni

Da. Cam ploua vara asta. Si terenul fostului Trei Stejari e cat o savana, dar fara Lei
Raspunde

R

Acum 10 luni

Deci lumea isi doreste la NTT-eu’ cu PFA?
Raspunde

Carmen Ciolannis

Acum 10 luni

Marquardt e pe 4, ce gluma de top. Poate ar fi avut sens sa fie pe 4, daca se elimina din firma managementul romanesc (sibian) pupincurist, care nu face altceva decat sa impovareze peste capacitate oamenii din productie si dezvoltare, doar pentru a da ei bine la nivel personal. Sper sa imi vada comentariul un "boss" local care habar n-are ce inseamna a fi lider, ca poate inca nu-si da seama ce toxic e pt angajati. Nu, pentru sanatatea dvs mintala, momentan nu v-as recomanda Marquardt Sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus